"Ecologische impact Ecuadoraanse roos kleiner dan lokaal geproduceerde variant"

Importeur van Ecuadoraanse rozen Farm Direct krijgt van bloemisten geregeld de vraag hoe duurzaam een roos uit Ecuador nou eigenlijk is. Om onderbouwd antwoord te geven op deze vraag is Farm Direct de literatuur ingedoken. Daaruit blijkt, zo concludeert de importeur, dat de ecologische impact van geïmporteerde rozen uit Ecuador, in termen van uitstoot, meestal lager is dan die van lokale productie. De uitstoot van de luchtvaart is namelijk over het algemeen lager dan de uitstoot van kasverlichting en -verwarming. Ook hebben Ecuadoraanse kwekers een positieve socio-economische impact op het land doordat ze de lokale bevolking een stabiel inkomen en een veilige werkgelegenheid bieden.

"Het onderzoek en het bestuderen van de rapporten heeft in ons een nieuwe vlam doen ontwaken. Het voelt alsof we een nieuwe missie hebben. We zijn altijd bewuste ondernemers geweest, maar nu zien we dat we nog meer kunnen doen, meer willen doen."

Klik hier voor een uitgebreid artikel, waarin Farm Direct de ins en outs van de ecologische impact van de Ecuadoraanse roos beschrijft.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven