Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook plantenklokken over op beeldveilen

Royal FloraHolland werkt toe naar een landelijke digitale veiling met nieuwe logistiek. Het huidige verdeelproces wordt geleidelijk omgevormd naar vraaggestuurd orderpicken.

Eén van de consequenties van deze nieuwe logistiek is dat er geen karren meer voor de klok langs kunnen rijden. Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild. Deze zomer rijden ook de plantenkarren in Naaldwijk en Aalsmeer niet meer voor de klok langs.

In 3 fases over op beeldveilen
Op maandag 19 juli wordt in 3 fases gestart met de uitrol van beeldveilen van planten. Vanaf 19 juli wordt gestart met het beeldveilen van groene planten. Vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt.

Meer over de uitrol van beeldveilen vindt u hier.

NB. De grote veranderingen die het logistieke (verkoop)proces doormaakt doen geen afbreuk aan de prominente rol van de klok. Integendeel, zo betoogt Erwin de Bont, Programma Directeur Landelijk Veilen, in deze column. "De klok staat - als instrument - niet ter discussie. Niet bij kwekers. Niet bij kopers. De klok bepaalt nog steeds de prijs. Ook (mede) in de directe stromen. Zelfs als we zien dat de verschuiving van handel op de klok naar de directe stromen meer en meer toeneemt, is de klok verre van overbodig. De roep om versterking van de klok blijft. Zelfs bij hen die geen gebruik van maken van dit handelsinstrument. Je kunt gerust zeggen dat iedereen in de sector houdt van de klok."

Publicatiedatum: