"Het vergroenen van een klas is simpel"

Sinds een paar weken zijn de klaslokalen van basisschool de Stromen in Alphen aan de Rijn aangekleed met mooie groene planten van VDE plant en Leaf. Philip van Traa heeft het handige Leaf concept ontwikkeld waar ze gebruikmaakt van gerecycled materiaal voor een plantentray waarin de planten door VDE gekweekt zijn. Deze trays staan weer in een oplossing die aan de muur kan worden opgehangen of op de grond kan staan. Elke plant staat in een eigen tray, dus als er een plant er wat minder uitziet of je bent aan wat verandering toe dan kan deze eenvoudig worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Ook het water geven van de planten is eenvoudig gemaakt voor de kinderen en volwassenen; elke week vier gietertjes water per plantenbak. De klassen konden op deze manier snel en eenvoudig worden vergroend.

Tips van de tuinder
De klas krijgt elke woensdag handige tips en weetjes van Karin van der Eijk, de kweker van de planten bij VDE plant. Karin van der Eijk; “Ik ben inmiddels meerdere malen op de school geweest en de reacties zijn alleen maar positief. De kinderen zijn er op een leuke manier mee bezig en de leerkrachten zijn heel betrokken. Alle planten die wij voor dit project hebben gekozen zijn planten die zorgen voor extra luchtzuivering zoals varens, areca’s en spathiphyllum uit het assortiment van Air so Pure. Zo hopen we ook het klimaat in de klassen te verbeteren.”

Het initiatief is opgestart vanuit Greenports Nederland. Eén van de belangrijke thema’s van Greenports Nederland is Gezonde Mensen. De tuinbouw wil bijdragen aan een gezondere gelukkigere bevolking door gezonde voeding en een groene leefomgeving te stimuleren. In samenwerking met de gemeente Alphen aan de Rijn en vele andere partijen is bij basisschool de Stromen een initiatief gestart om kinderen te voorzien van een gezonde lunch waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale bedrijven. Dit initiatief is een pilot en Greenports Nederland hoopt dit komende jaren verder uit te kunnen rollen naar andere gemeenten en scholen.

Bron: Greenport Nederland


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven