Wageningse studenten in Zuid-Afrikaanse sferen bij ABZ Seeds

Op maandag 5 juli jl. was Andijk, als de bakermat van de zaadveredeling, het toneel van de ‘buitenland’ excursie van studievereniging ’Semper Florens’ uit Wageningen. ABZ Seeds bood de studenten Plantenwetenschappen, Plantenbiotechnologie en Biologische landbouw een afwisselend programma aan, waarbij diverse bedrijven in de regio bezocht werden.

Na een welkom op het aardbeiveredelingsbedrijf ABZ Seeds aan de Vleetweg begaven de studenten zich in kleine groepjes naar de diverse bedrijven in de keten aardbeiveredeling, zaadproductie en aardbeiproductie. Naast ABZ Seeds bezochten de studenten weefselkweek laboratorium Artisst Plants (Andijk), zaadproducent B.J. Schoone (Andijk) en aardbeiteler Kok Aardbeien (Zwaagdijk). Een bijzondere locatie in het dagprogramma was Voedselbos 'De Haling' bij het Streekbos in Bovenkarspel. Hier werden de studenten uitgenodigd om eigenhandig diverse gewassen te oogsten. Dat werd met veel enthousiasme aangepakt.

Vanwege de reisbeperkingen zat een buitenlandse excursie er dit jaar niet in. Daarom werden de studenten voor de lunch verrast met een echte Zuid-Afrikaanse ‘Braai’, verzorgd door Eric Juckers en zijn dochters, zelf van Zuid-Afrikaanse afkomst. Eric is commercieel agent voor Afrika en Amerika. De Kaapse villa van ABZ Seeds vormde een mooi decor om de Wageningse studenten een echt buitenlands gevoel mee te geven. Op het menu van de Zuid-Afrikaanse ‘Braai’ stond onder andere mieliepap tert, sosaties, boerewors rolls met chakalaka en nog veel meer lekkers.

"Het was een leuke en educatieve dag voor de studenten en voor de bedrijven een mooie kans om op informele wijze kennis te maken met de medewerkers van de toekomst", zo laat ABZ weten.

Voor meer informatie:
ABZ Seeds
+31 (0)228 515 280
info@abz-strawberry.nl
www.abz-strawberry.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven