Bio-bos opnieuw beschikbaar

bloomon zet schijnwerpers op biologische (bloemen) kwekers

In 2020 lanceerde bloomon een gemengd boeket van 100% biologische bloemen. De Bio-bos bleek een succes; in de gelimiteerde periode van beschikbaarheid was hij elke week volledig uitverkocht. Dit jaar is de Bio-bos weer terug, in een grotere oplage én nu ook in Duitsland.

Deze zomer siert de Bio-bos opnieuw de floral shop van bloomon. Het boeket bestaat volledig uit biologisch Skal-gecertificeerde bloemen: in de vollegrond en op natuurlijke wijze geteeld. De bos is gevuld met frisse veldbloemen en zomerse korenbloemen. Afhankelijk van de bloemen die beschikbaar zijn, biedt bloomon in de zomermaanden verschillende designs van de bos aan.

Een kijkje achter de schermen bij biologische kweker Lara Velmans van De Bloementuin in Zwolle

"De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals de Allium, Helianthus, gladiolen en Consolida", vertelt Anton van Duijn, Style Director bij bloomon. "Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen er beschikbaar zijn. Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk. Samen met onze kwekers zetten we alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden."

De Bloementuin 
Lara Velmans van De Bloementuin in Zwolle is een van de kwekers waar bloomon mee samenwerkt voor de Bio-bos: "Ik vind het belangrijk om biologische bloemen in de schijnwerpers te zetten en een bijdrage te leveren aan een zo groot en divers mogelijk aanbod. Het is een prachtige uitdaging vanwege het spel met de natuur en gespecialiseerde kweektechnieken."

Een van de andere biologische bloemenkwekers is Marjolein Oltheten van kwekerij Loverendale in Oostkapelle. Loverendale bestaat al sinds 1926 en is een van de eerste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van Nederland. Marjolein is blij dat biologische bloemen steeds meer aandacht krijgen: "Het kweken van biologische bloemen heeft heel wat voeten in de aarde. Dat een groot publiek nu dit boeket kan bestellen, zet gezonde landbouwsystemen in de kijker.''


 
Gecertificeerde kwekers
Voor de Bio-bos werkt bloomon alleen samen met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische gewasbeschermings-middelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland. Bedrijven die door hen gecertificeerd zijn, voldoen aan de Europese regels voor de biologische landbouw. Biologische bloemen worden in de vollegrond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren.
 
Beschikbaarheid
Na het succes van de eerste Bio-bos in 2020, is er deze zomer een verhoogde, doch beperkte oplage van 750 stuks per week beschikbaar voor Nederland, België en - nieuw dit jaar - Duitsland. De Bio-bos is verkrijgbaar van 7 juli tot eind september (of zolang de bloemen beschikbaar zijn).

Voor meer informatie en bestellen:
bloomon.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven