Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwikkelaar Lannes blijft nauw betrokken

Veredelingsprogramma Diamantina Dipladenia/Mandevilla overgenomen door Florensis en Ball Horticultural Company

Florensis en Ball Horticultural Company hebben per 30 juni 2021 het Dipladenia/Mandevilla-veredelingsprogramma van het Franse bedrijf D.H.M. Innovation (DHMI) overgenomen. DHMI is sinds 1985 actief in de veredeling van Dipladenia (Mandevilla), Lagerstroemia en Hibiscus. Onder de merknaam Diamantina® zijn de afgelopen jaren een aantal innovaties op de markt gebracht, waaronder de eerste Dipladenia met echt gele bloemen. Deze Diamantina Opal 'Citrine' won gelijk een prijs tijdens de IPM en de nieuwe versie 2.0 wordt beschouwd als een populaire variëteit voor zowel producenten als consumenten. De onlangs geïntroduceerde Tourmaline Fuchsia is ook een uitstekende aanvulling op het Diamantina-assortiment.

 

Leo Hoogendoorn, CEO bij Florensis, verheugt zich op deze nieuwe ontwikkeling voor Florensis en Ball Horticultural Company, dankzij de overname van deze consumentenfavoriet. "De veredeling zal worden voortgezet door middel van een gezamenlijke samenwerking tussen DHMI, Florensis en Ball, en de variëteiten zullen wereldwijd getest worden. De productie- en distributiekracht van zowel Florensis als Ball Horticultural Company zal leiden tot een bredere wereldwijde toegang tot de allerbeste Diamantina-genetica."

Mike Klopmeyer, directeur bij Ball FloraPlant, voegt hieraan toe: "Ball Horticultural Company heeft de afgelopen jaren de eer gehad om met de familie Lannes samen te werken en de DHMI-genetica te vertegenwoordigen, en we zijn blij met deze kans om deze genetica verder te ontwikkelen en ze wereldwijd in onze productie- en distributiebedrijven te introduceren."

Lannes, de huidige Dipladenia-kweker, zal als partner nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van nieuwe variëteiten, productsoorten en marketingconcepten. Op deze manier zullen hun jarenlange ervaring en kennis behouden blijven om een succesvolle toekomst te creëren.

Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
florensis@florensis.com
www.florensis.nl

Ball Horticultural Company
www.ballhort.com
 
 

D.H.M. Innovation
www.lannes.pro 

 
Publicatiedatum: