De Ruiter blikt terug op Exposed 2021

Op woensdag 9 en donderdag 10 juni heeft De Ruiter in Amstelveen tientallen professionals uit de gehele keten ontvangen, die op de uitnodiging waren ingegaan om hun kennis te laten gelden tijdens Exposed® 2021 Retail. De aanwezigen kregen een diversiteit van rozen voorgeschoteld, om tientallen Afrikaanse retail codes en rassen van De Ruiter East Africa te beoordelen op de specs welke voor de keten belangrijk zijn. 

De verscheidenheid aan rassen en codes stonden zonder namen of codenummers waardoor er voor de aanwezigen een blinde selectie moest worden gedaan. Ook had De Ruiter East Africa haar kennis van de codes en rassen uitgebreid met extra informatie die men kon herkennen aan de “Sea Transport Proven" labels.

De aanwezigen hebben hun mening gegeven over alle rassen en codes welke dit keer meededen in de selectieronde. Deze resultaten zijn voor De Ruiter East Africa van belang omdat ook deze activiteit wordt meegenomen in de visie en strategie van De Ruiter East Africa voor het nemen van de juiste stappen naar de toekomst.

De importeurs, exporteurs, uitpakkers, marketeers maar ook Nederlandse telers uit Afrika hebben door middel van individuele scores aangegeven welke rassen het meest aantrekkelijk zijn. De data worden nu verwerkt en gedeeld met De Ruiter collega’s in Afrika alsook met de professionals uit de keten die aanwezig waren. Inmiddels zijn alle deelnemers geïnformeerd over de door hen geselecteerde en beoordeelde rassen en codes. De eerste samples worden afgeleverd.

"De geselecteerde rozen hebben alle een zeer grote kans om zich te ontwikkelen tot een volwaardig ras die een prima aanvulling zullen zijn aan het bestaande assortiment en die ook gaan voldoen aan de nieuwste eisen van de komende jaren", aldus Örjan Hulshof, marketing manager van De Ruiter.

De Ruiter sorteert voor op de toekomst
De Ruiter veredelt al vele jaren en heeft weerbaar telen, milieu ontlasten, plantgezondheid en resistentie voor alle teeltgebieden in de wereld in haar bedrijfsvoering. Kort gezegd, het bedrijf wil de footprint van haar rassen zo klein mogelijk maken. Om de footprint te verkleinen is De Ruiter jaren geleden gestart met onderzoek naar transport per zeecontainer. Na uitgebreid onderzoek en testen heeft De Ruiter vele variëteiten (uit haar uitgebreide assortiment rozen) getest en geschikt bevonden voor zeetransport. Vele rozen van De Ruiter, die gebruikt worden in het retailcircuit, blijken geschikt te zijn om naast het vervoer per vliegtuig, ook via zeetransport te kunnen worden getransporteerd zonder aan kwaliteit te hoeven inleveren ondanks de langere transittijd. Diverse testen van De Ruiter, die in samenwerking met onafhankelijke instanties en diverse importeurs/handelaren zijn gedaan, hebben dusdanige positieve uitkomsten en resultaten gegeven dat De Ruiter vele rassen van haar assortiment kan uitbreiden met het label 'Sea Transport Proven'.

De Ruiter heeft op de Exposed 2021 Retail diverse rassen en codes extra aandacht gegeven door het keurmerk 'Sea Transport Proven'. Vele aanwezigen waren verrast en geïnteresseerd in deze meerwaarde voor de gehele keten van teler tot consument.

De Ruiter Creating Flower Business
Door de stijgende luchtvrachtkosten, gebrek of uitvallen van vliegtuigen en gebrek aan capaciteit is een paradigmaverschuiving gaande in de wereld van het bloementransport. Een markt die al meer dan 40 jaar wordt gedomineerd door de vrachtvliegtuigen en haar vliegbewegingen waarbij menig maal door tussenlandingen er warmte-uren worden opgebouwd vanwege niet koelen en welke zeer nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van de rozen. Hierdoor worden alternatieven gezocht en een van die nieuwe initiatieven is zeevracht. Technologische vooruitgang en nieuwe behandelingsprotocollen hebben deze ontwikkeling gestimuleerd en mogelijk gemaakt. Maar het bereiken van succes in dit alternatieve zeevrachtdomein vereist nieuwe manieren van denken en professionele handelingen van teler tot de toeleverancier aan de consumentenmarkt. 

De Ruiter heeft een constante drang naar nieuwe ontwikkelingen. Als een van de grootste spelers in de snijrozenveredeling stelt het bedrijf zich ook ten doel om deze ontwikkeling van zeevracht te stimuleren en mede te helpen optimaliseren door haar kennis en haar rassen. De ontwikkelingen in dit domein staan niet stil. Zowel niet op technisch gebied, nieuwe mogelijkheden voor de gehele keten en de rassen zonder haar positieve eigenschappen te verliezen. Natuurlijk kan De Ruiter betreffende haar rassen en de benodigde teelttechnieken u informeren indien u geïnteresseerd bent in de rassen van De Ruiter in of zonder combinatie met zeevracht.

Als veredelaar sta je met de genetica aan de bron van mogelijke vernieuwingen en daaruit voortvloeiende successen. Daarom staat De Ruiter voor “Creating Flower Business” aldus Örjan Hulshof.

De combinatie van Exposed 2021 Retail en de discussies die onder genot van een hapje en drankje ontstonden werd als zeer welkome aanvulling beschouwd door de aanwezigen voor zowel de onderlinge contacten als het contact met De Ruiter en haar rassen. Allen waren het erover eens dat de weg die De Ruiter al enkele jaren heeft ingeslagen met de Exposed sessies een prima informele aanvulling is. Ook deze ontwikkeling door De Ruiter kan bijdragen om met iedereen in de keten te komen tot een bloeiende business, nu en in de toekomst, volgens Örjan Hulshof.

Als er flower professionals zijn die ook eens met De Ruiter of op haar Exposed willen worden uitgenodigd kunnen ze contact opnemen met Örjan Hulshof (E: orjan.hulshof@deruiter.com)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven