Actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ zet in op behoud Rijnsburgse veiling

Op de zeven klokken van Royal FloraHolland Rijnsburg is het mogelijk om een prachtig assortiment jaarrond- en seizoenproducten te kopen. De logistiek is er goed geregeld evenals het contact tussen kwekers, veilingpersoneel en handelaren. Veel kwekers en handelsbedrijven, van oudsher vaak familiebedrijven, zijn afhankelijk van de Rijnsburgse veiling. De kans dat deze bedrijven ten onder gaan in de ambitie van Royal FloraHolland om zo veel mogelijk landelijk en aftuin te veilen is aanzienlijk. De actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ stelt daarom alles in het werk om ‘hun’ veiling te behouden.

foto: Oostingh 

De zorg van de Rijnsburgse achterban wordt gedeeld door veel bedrijven die inkopen op de andere (export)locaties van Royal FloraHolland. De mogelijkheid om producten voor het veilen uit te kunnen bekijken (schouwen) zorgt er voor dat producten waar voor hun geld krijgen, niet in de laatste plaats de niche producten. De prijsvorming is mede daardoor al jaren stabiel. Er is een mogelijkheid om door middel van spraak in te kopen en certificering is een mogelijkheid maar geen vereiste. Hierdoor is er ruimte voor zowel grote en kleine kopers en kwekers.

Petitie & manifestatie
De groep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ wil dit behouden. Zij wordt daarbij ondersteund door Vakvereniging Flora Futura en de Stuurgroep Lijnrijdersbelangen (SLB).  Gezamenlijk zijn zij een petitie gestart en organiseren op 3 juli a.s. van 11.00 tot 14.00 uur een manifestatie voor het behoud van lokale veiling Rijnsburg. Tijdens de manifestatie met een optreden van Bart Heemskerk wordt de petitie aangeboden aan de burgemeester van Katwijk en aan Royal FloraHolland. De manifestatie vindt plaats op het terrein van Theo Mulder aan de Laan van Verhof 2 in Rijnsburg.

De actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ is een gelegenheidsgroep van kwekers en handelaren die alles in het werk stelt om Royal FloraHolland Rijnsburg in de huidige vorm te behouden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers Jan de Rover, Bert van der Kroft, Pieter Straathof, Jan de Boer en Frank Timmermans via samenscorenmetrfh@gmail.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven