Amsterdamse kapper begint bloemenzaak

Rick van het Meer, bekend van zijn kapsalon aan de Amsterdamse Spuistraat, heeft onlangs een groenwinkel met planten en potten geopend. De winkel heet ‘GROEN door Rick van het Meer’ en zit op het Amstelveld, eveneens in de hoofdstad.

In Amsterdam hebben de meeste woningen geen enorme tuin of dakterras. In Amsterdam moet je het vaak doen met een klein balkonnetje, waarop net te veel planten worden gezet, waardoor er nauwelijks nog plek is om te zitten. Rick van het Meer: “Dat probleem herken ik vooral bij mijzelf. Al jaren neem ik vanuit de hele wereld stekjes mee om thuis te kweken en in te potten. Waar ik er vervolgens achter kom dat ik helemaal geen plek heb om het neer te zetten.”


 
In 2014 opende Van het Meer zijn eerste eigen kapperszaak aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam. Het pand lag op een hoek en dus zag de kapper zijn kans schoon om er een geveltuin aan te leggen. Het resultaat was een mooi bloeiende hoek met planten met daarachter een kapperszaak. Op de Spuistraat deed hij hetzelfde en kreeg er opnieuw veel complimenten over, zelfs van een tuinarchitect die vroeg wie de tuin had aangelegd. Die opmerking plantte een zaadje in het hoofd van de ondernemer, want naast dat hij graag tuinierde, bleek hij ook nog eens talent te hebben in het creëren van een mooie compositie met planten.

Bij GROEN zijn naast beplanting voor buiten ook kamerplanten verkrijgbaar. Naast planten kun je er ook terecht voor een grote collectie keramiek en aardewerk van Serax, Piet Boon by Serax en kleine pottenbakkers uit heel Europa. De accessoires worden binnenkort uitgebreid met goede parasols en andere attributen voor het inrichten van de tuin.

GROEN door Rick van het Meer is te vinden aan de Kerkstraat 365a,
1017 HW Amsterdam.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven