Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open dagen 14 - 18 juni

Hassinger Orchideen verhuist naar nieuwe locatie in centrum Duitse tuinbouwsector

Hassinger Orchideen verhuisde recent naar een nieuwe locatie in Nettetal. Op deze nieuwe locatie worden deze week ook de open dagen gehouden van 14 tot 18 juni. "We kunnen niet wachten om onze producten weer in het echt te laten zien."


Iris Hassinger, Hassinger Orchideen 

Nieuwe locatie in het centrum van de Duitse tuinbouw
"Gelukkig is de vraag naar orchideeën beter dan in voorgaande jaren, doordat mensen meer thuisblijven," meldt Hassinger. Toch is dat niet de belangrijkste reden om hun nieuwe locatie te openen. "Duitsland is vrij streng op het gebied van duurzaamheid en deze nieuwe kas biedt ons meer flexibiliteit, omdat we nu bijvoorbeeld moderne verwarmingssystemen hebben. Bovendien ligt de kas in Nettetal zo'n 15 km van Venlo. Dat is voor ons een voordeel, want het is dicht bij de markt en in het centrum van de Duitse tuinbouwsector. Daarom is het voor ons veel gemakkelijker om onze inkoop en logistiek te organiseren. We kunnen er nu ook onze eigen kweekproeven van de Phalaenopsis doen en beschikken over een speciale ruimte om nieuwe rassen te testen, waar we heel enthousiast over zijn."



Open dagen
Hassinger legt uit dat het aflasten van events zoals de Flower Trials lastig is geweest voor hun bedrijf. "Door de afgelaste Flower Trials bleven we met ongebruikte planten in de koeling zitten, die we gereserveerd hadden om te laten zien op het evenement. Verder is het voor ons als veredelingsbedrijf belangrijk om onze nieuwe rassen op evenementen te kunnen laten zien. In het echt een plant showen is veel effectiever dan via foto's of video's. Daarom moeten we reageren op de huidige situatie, we kunnen niet zomaar stoppen met de marketing van onze nieuwe producten. Dus besloten we onze eigen persoonlijke open dagen te houden van 14 tot 18 juni 2021. Iedereen mag langskomen en kennis maken met onze nieuwe rassen en locatie."



Door hun eigen open dagen te houden geeft Hassinger telers en producenten de kans hun nieuwe assortiment te evalueren, op een persoonlijke en verstandige manier. Op de open dagen zullen ze ook hun nieuwe Sunrise Serie laten zien - Phalaenopsisrassen voor elke pot - van 6 tot 12 cm - in de kleur van de zonsopgang. Als ze warm worden door de zon geven deze bloemen een zomerse, citroenachtige geur.

Voor meer informatie:
Iris Hassinger
Hassinger Orchideen
Happelter 6b
41334 Nettetal, Duitsland
iris@hassinger-orchideen.de
www.hassinger-orchideen.de

Publicatiedatum: