'LaDiva' nieuwe merknaam Lavendel-varieteiten Dümmen Orange

Dümmen Orange zal alle bestaande en toekomstige rassen van Lavandula angustifolia, L. stoechas en L. dentata vanaf nu onder de merknaam 'LaDiva' samenbrengen. Er zijn tevens twee nieuwe rassen die het lavendelassortiment voor het seizoen 2021/2022 aanvullen: Lavandula angustifolia LaDiva Vintage Violet en Lavandula stoechas LaDiva Big Night.


De Lavandula stoechas LaDiva Big Night 

Lavandula angustifolia LaDiva Vintage Violet
LaDiva Vintage Violet is eenvoudig te telen en perfect voor de geprogrammeerde teelt. Dit nieuwe ras is eerstejaars bloeiend en extreem goed bestand tegen grote warmte en droogte. Tevens ontwikkelen de planten een indrukwekkende overvloed aan bloemen, waardoor ze een populaire voedselbron zijn voor insecten. Het vrij compacte gewas bereikt een hoogte van 25 tot 30 cm en is ideaal voor de teelt in 2 liter containers. Vintage Violet presteert geweldig goed op pot en is ideaal voor alle soorten plantenbakken, perken en borders. Ook in de groenvoorziening komen de uitstekende eigenschappen goed tot uiting. Een zeer aantrekkelijke vaste plant, zowel voor de particuliere tuin als voor de groenaanleg.

Lavandula stoechas LaDiva Big Night
De nieuwe Lavandula stoechas LaDiva Big Night met haar uitstekende productie-eigenschappen en een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, sluit zich daar gelijk bij aan. Het ras levert voortreffelijke tuinprestaties. Ook dichterbij huis zoals op het terras of op het balkon én in de grootschalige groenaanleg komt het uitstekend tot zijn recht.
Het contrast tussen de vele donkergetinte bloeiwijzen die prachtig afsteken tegen het grijsachtige blad maakt indruk. Het ras kent een compacte en dichte plantopbouw en leent zich bij uitstek voor de teelt in 2 liter containers. LaDiva Big Night is eerstejaars bloeiend en kan prima tegen grote warmte. Haar talrijke bloemen leveren zeer gewild voedsel voor insecten en zorgen bovendien voor een lang bloeivenster.

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven