LTO organiseert gesprekken met retailers over verdienvermogen telers

LTO Nederland zet zich hard in om een verbetering van het verdienvermogen van telers te realiseren. Sjaak van der Tak noemde dit bij zijn aantreden als voorzitter de belangrijkste prioriteit. Met het plan ‘Verdienen in Ketens’, waarin belanghebbenden uit ketens in de voedings- en landbouwsector samenwerken, wordt daaraan gewerkt door het verwaarden van producten. Afgelopen week vonden de eerste gesprekken plaats met twee Nederlandse retailers.

Sjaak van der Tak: “Het is goed dat de eerste gesprekken met de supermarkten inmiddels gevoerd zijn. Zo kunnen we verder komen met dit proces. Iedereen begrijpt dat er wat moet veranderen, en van alle betrokkenen lijkt over en weer meer begrip voor elkaars positie te komen. Vooral belangrijk is dat deelnemers aan de gesprekken, waaronder onze leden, daadwerkelijk kansen zien om op deze manier te komen tot een beter verdienmodel.”

In de gesprekken wordt verkend hoe telers met supermarkten gezamenlijk kunnen komen tot meer regie én meer waardecreatie in de productieketens. Uit de eerste gesprekken zijn ook concrete vervolgafspraken gekomen om samen deze waardecreatie te verkennen. In navolging op de gesprekken van deze week met de retailers, zullen nog meerdere gesprekken met andere supermarkten plaatsvinden. Het is de bedoeling om tot meerdere pilots te komen. Ook worden binnenkort gesprekken met verwerkers in de voedselketen opgestart.

Bron: LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven