Handmatige Growcoon dispenser populair in boomkwekerij

De Growcoon is een biologisch afbreekbare plug voor de tuinbouw- en boomkwekerij, geschikt voor alle vermeerderingsmethoden, zoals zaaien, beworteling van stekken, weefselkweek en hydrocultuur. Verwerking in de tray kan automatisch plaatsvinden, maar sinds vorig jaar ook mechanisch door middel van een speciaal ontworpen dispenser.


Richard Coonen van Boomkwekerij Coonen

Vooral in de boomkwekerij wordt veel gebruik gemaakt van de nieuwe dispenser. Zo heeft Richard Coonen van Coonen Boomkwekerij eind vorig jaar de dispenser aangeschaft en is daar erg tevreden over. Coonen Boomkwekerij is gespecialiseerd in het kweken van sierheesters voor handelaren, tuincentra en boomkwekerijen. ZeĀ  kweken meer dan 800 verschillende bladhoudende en bladverliezende heesters in 2, 3 of 5 liter containers, waarvoor ze alle planten zelf vermeerderen, vanuit hun vestigingen in Baarlo en Kessel.

Ook kweker Stein Nouws van Johan Nouws Beworteld Stek uit Zundert, gespecialiseerd in de vermeerdering van een groot sortiment sierheesters door middel van stek, is blij met de nieuwe dispenser. Op de video hieronder toont hij de werking van de Growcoon dispenser.

Growcoons worden compact opgestapeld in dozen geleverd. De handmatige dispenser stapelt de Growcoons af en plaatst ze in trays over de gehele breedte van de machine. Eenvoudig in gebruik en er is geen elektriciteit voor nodig. Het aantal cellen per rij bepaalt de snelheid. Over het algemeen ligt deze snelheid rond de 5.000 Growcoons per uur bij een tray met 150 cellen. Voor meer informatie over de Growcoon dispenser, klik hier.

De ontwikkeling en productie van de Growcoon en de dispenser is in handen van Maan BioBased Products en de verkoop wordt uitgevoerd door Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam, een wereldwijde leverancier van substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen voor de tuinbouw en boomkwekerij. De organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties voor hernieuwbare grondstoffen. De eindcontrole van alle producten vindt plaats in eigen laboratoria. De organisatie is RHP-gecertificeerd en alle producten van Klasmann-Deilmann zijn onderscheidend door een hoge en constante kwaliteit, ontwikkeld op basis van kennis en ervaring. www.klasmann-deilmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven