Zaterdag 19 juni, Boskoop

Open Kwekerijdag fietstocht gaat langs en door eenentwintig boomkwekerijbedrijven

Eén en twintig boomkwekerijbedrjiven verspreid over Boskoop, Hazerswoude en Reeuwijk openen op zaterdag 19 juni hun poorten voor de speciale fietseditie van de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop. Vanwege de nog geldende coronamaatregelen fietst men dit jaar over de tuinpaden en krijgt men hierdoor een unieke kans om de boomkwekerijbedrijven eens op een andere manier te zien. Er is geen vaste start en finish of uitgezette route, maar vanuit eigen huis kan de tocht worden samengesteld.


Klik hier voor vergroting

Mooie mix aan bedrijven
Dit jaar is er een mooie mix te zien van vollegrondsbedrijven, pot- en containerteelt, gespecialiseerde bedrijven en de kraamkamer. Van klein plantje tot grote struik, van groenblijvende planten tot bloeiende planten. Op de kwekerijen is ook een route uitgezet en er staan op verschillende plekken posters met informatie. Dit geeft een mooi totaalbeeld van waar de sector voor staat.

Routekaart en QR-code
Met de speciale Open Kwekerijdag fietsroutekaart met daarop de locaties kan er een mooie tocht worden uitgestippeld. De fietsroutekaart komt digitaal op de website en Facebookpagina van de Open Kwekerijdag en ligt ook bij de deelnemende boomkwekerijbedrijven in papiervorm. Door het inscannen van de speciale QR-code die overal op staat komt extra informatie over de bedrijven en hetgeen er te zien is. De boomkwekerijen die meedoen zullen aan de weg herkenbaar zijn met een kleurrijke Open Kwekerijdag uitstraling. Bij sommige bedrijven zijn ook planten te koop en is er koffie/thee to go. Dit alles staat op de routekaart aangegeven.

“Blij dat we dit jaar toch nog op het laatste moment groen licht hebben gekregen om deze alternatieve Open Kwekerijdag te organiseren. Het blijft een mooi evenement, zeker ook de manier waarop het dit jaar plaatsvindt. Het is echt een mooi en sportief uitje voor het hele gezin”, aldus Linda Hoogendoorn, voorzitter van de stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop.

De Open Kwekerijdag Fietstocht vindt plaats op zaterdag 19 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Actuele informatie en de routekaart is te vinden op www.openwekerijdag.nl op www.facebook.com/openkwekerijdag en op www.instragram.com/openkwekerijdag/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven