Van der Valk voegt tweede confectiemachine toe voor ValkScreenVision-schermsysteem

Verbeterde machine komt tegemoet aan verhoogde vraag naar universele doekintreksystemen

Van der Valk heeft onlangs geïnvesteerd in een tweede confectiemachine voor hun ValkScreenVision-schermsysteem, een universeel doekintreksysteem, om tegemoet te komen aan de verhoogde vraag. De machine voorziet het schermdoek van geleidestrips, zodat de installatie snel en eenvoudig is. De nieuwe machine is een verbeterde versie van de oorspronkelijke machine en zorgt ervoor dat de productie ook efficiënter wordt.


Jack Vijverberg, voor de nieuwe en verbeterde confectiemachine

Veiligheid
Ongeveer negen jaar geleden introduceerde Van der Valk hun universele doekintreksysteem. "Het is geschikt voor elk type schermdoek en bespaart tijd bij het intrekken of vervangen van schermdoeken," vertelt Jack Vijverberg, sales office manager van Van der Valk Horti Systems. "Het schermdoek wordt direct in het profiel getrokken, wat betekent dat er geen doekclips meer nodig zijn. Daardoor is het proces ook veel eenvoudiger en hoeft er bijna niets gedaan te worden bij de gewassen of op grote hoogte." Daarnaast is het een veilige manier om een nieuw schermdoek in te trekken. "Omdat kassen steeds hoger worden, is dit een belangrijk onderdeel geweest van de ontwikkeling van dit schermsysteem. Het blijkt dat deze veiligheidsfactor vooral in de VS en Canada een belangrijke reden is om te investeren in dit systeem."

De machine
Hoe werkt deze machine? "De werking van deze machine lijkt erg op die van de originele machine, maar dan efficiënter," zegt Vijverberg. Er wordt op elk type schermdoek een plastic geleidestrip aangebracht. Als de vooraf ingegeven lengte wordt bereikt, wordt het doek afgesneden en semi-handmatig afgemaakt. Daarna wordt het doek opgerold en kan deze naar de kas worden vervoerd. De kasbouwers of scherminstallateurs kunnen dan de schermen installeren. Bij dit proces glijden de geleidestrips door de daarvoor bestemde ruimtes in de aluminium schermprofielen zonder dat het schermdoek in deze ruimtes terechtkomt, waardoor het materiaal langer meegaat.


De oorspronkelijke machine 


De geleidestrip (zwart) wordt op het schermdoek bevestigd.


De laatste afwerking voordat het schermdoek klaar is om te worden verpakt en verzonden naar de eindbestemming.


Schermen klaar voor verzending 

Bekijk de video hieronder om te zien hoe het scherm bij de teler wordt geïnstalleerd.Toegenomen vraag
De investering in deze nieuwe en verbeterde machine is het resultaat van een hogere vraag naar ValkScreenVision, legt Vijverberg uit. In de afgelopen jaren heeft hij de vraag flink zien toenemen. "Schermsystemen worden gebouwd om vele jaren mee te gaan, maar het is onvermijdelijk dat je schermdoeken af en toe moet vervangen. Het vervangen van het schermdoek moet op de snelste, veiligste en goedkoopste manier gebeuren." Daarnaast hebben sommige landen regelgeving die telers dwingt schermdoeken te vervangen of toe te voegen. In Canada is er bijvoorbeeld een grotere behoefte aan lichtbeperkende schermen vanwege de Greenhouse Light Amendment Bylaw, die onlangs werd aangenomen om de lichtvervuiling door kassen te beperken. Het vervangen of toevoegen van schermdoeken wordt een stuk eenvoudiger met een ValkScreenVision-systeem.

Voor meer informatie:
Van der Valk Horti Systems
+31 (0) 174 21 22 23
jvijverberg@valkhortisystems.nl 
www.valkhortisystems.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven