Van Iperen wint Innovation Award 2021

Tholen - Tijdens een online bijeenkomst werd gisteren de winnaar van de Innovation Award 2021 bekendgemaakt. Deze komt dit jaar op de schouw te staan van Van Iperen, welke volgens de jury met GreenSwitch de meest veelbelovende (groene, duurzame, kostenbesparende) innovatie op de markt heeft gebracht.

De genomineerden, met v.l.n.r. Marc van Oers (met award), Chris Feijen en Tim Bossinga

GreenSwitch is een duurzaam en nagenoeg CO2-neutraal productieproces dat gebaseerd is op de Pure Green technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong. Resultaat is minder nitraat- en stikstofuitstoot. Van Iperen doet dit in samenwerking met Pure Green. Marc van Oers, die namens Van Iperen de award in ontvangst nam: "De ambities zijn groot met GreenSwitch. Er worden al gesprekken gevoerd met belangrijke partijen als LTO en het ministerie van LNV."

Namens Agro Energy presenteerde Chris Feijen 'Bied Optimaal Intraday', een tool waarmee nog effici├źnter energie kan worden ingekocht. De actuele energievraag kan van uur tot uur verschillen, en door energie in te kopen tot een uur voor levering zijn kosten te besparen.

Tim Bossinga presenteerde tot slot de derde kanshebber Koppert Biological Systems, met het Spidex Vital-concept. Hiemee is het mogelijk om een aantal vitale aspecten rond de kweek van de roofmijt beter te controleren, waardoor de omgevingsomstandigheden beter onder controle kunnen worden gehouden. Het is een bestaande mijt (in de spintbestrijding), maar het product is op veel manieren verbeterd: verbeterde haardbestrijding, bewijs van predatie en verbeterde eilegcapaciteit.

De jury bestond uit Maurice Wubben, Pieternel Bouwman, Quincy van Bannisseht en Erik Pekkeriet. Men kwam bijeen in de Evenementenhal in Gorinchem, de middag werd voorgezeten door Lucas van het Hof, Head of Cluster Agri & Horti bij Easyfairs Netherlands. De uitreiking kan hier (start op 8:40 uur) worden teruggekeken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven