Voormalig kweker opent evenementenlocatie "Gasterij de Kwakel"

Tholen - Na twee jaar intensief klussen en een voorzichtige aanloop dit voorjaar, hebben Mathijs en Simone van der Knaap nu dan echt hun Gasterij de Kwakel geopend. Op de evenementenlocatie, op een steenworp afstand van de veiling en pal naast een van de grootste tuinbouwgebieden van het land, kan gegeten en gedronken, vergaderd en geconfereerd, gerouwd en getrouwd, gejubileerd en tot slot, om wat voor reden dan ook, gewoon gefeest worden.


Mathijs, Simone en dochter Yoëll voor "hun" Gasterij

Mathijs runde jarenlang, samen met zijn broer Arnoud, plantenkwekerij de Noordpoel. Vijf jaar geleden kwam daar een eind aan: Arnoud ging verder, Mathijs broedde op iets anders. Op wat precies, dat wist hij toen zelf nog niet, maar dat het iets moest zijn waarbij hij het de mensen naar de zin kon maken, stond wel vast. Ondertussen – en nog altijd – maakte hij zich verdienstelijk in de verkoop voor Aphrodite Orchids en Mixt Creations, en heeft ook vrouwlief nog altijd haar baan.

Totdat zich twee en een half jaar geleden een buitenkansje voordeed. Een oude boerderij, gelegen aan de Vuurlijn op een van de weinige “landelijke” stukjes die nog over zijn tussen het geweld van Amsterdam en Schiphol, de grote concentraties glastuinbouw en de veiling in, kwam in de verkoop - en dat was het begin van de Gasterij. De oude woning werd gerenoveerd, vervolgens werden de boerderij en bijbehorende stallen onder handen genomen en nu, na wat vertraging door de coronabeperkingen, zijn de deuren geopend.

Huisbeurs
"We richten ons zowel op de consumentenmarkt als op de zakelijke markt", vertelt Mathijs. “Insteek is om gedurende de week zakelijke evenementen te hosten: beursjes, bedrijfsfeesten, presentaties, conferenties. Met een lekker hapje en een drankje erbij, een lunch of diner, binnen of op het terras, knus in de De Feesterij (kleinere zaal) of vorstelijk in De Ambachterij (de grote zaal). Vooral de ondernemers uit de omgeving willen we een mooie locatie bieden om eens van de tuin af te komen en hier, in een mooie omgeving en toch vlakbij, hun klanten te verwelkomen of bijvoorbeeld hun noviteiten te presenteren."

In de weekenden, zo is de bedoeling, wordt dan de consument verwelkomd. "Dagjesmensen uit de omgeving of van waar dan ook, voor feestjes en partijen. We hebben een mooi speelveld voor de kinderen, een heuse "sporthal" (voor nu is het een voetbalzaaltje maar we kunnen er alle kanten mee op), een tweetal tabs, een grote zaal, een kleine zaal en verder nog verschillende kleinere ruimtes."


De grote zaal - meer foto's vindt u op de website.

Dat is zo'n beetje de indeling zoals Mathijs en Simone die nu gemaakt hebben, maar niets is in beton gegoten. Plannen en mogelijkheden zijn er in overvloed, tot aan het bieden van logies aan toe.

GreenVention
De eerste succesjes zijn reeds geboekt. Het terras is open, de eerste feestjes en partijen zijn geweest en begin dit jaar vond, uiteraard met inachtname van alle geldende maatregelen, het eerste echte sierteeltbeursje plaats, de GreenVention. "Dat was helemaal super, ik geloof echt dat wij met onze Gasterij de omgeving iets nieuws te bieden hebben."

Voor meer informatie:
Gasterij de Kwakel
Mathijs van der Knaap
M: 0613143903
E: info@gasterijdekwakel.nl
gasterijdekwakel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven