Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UPOV-TWO vanuit Nederland

Naktuinbouw is online gastheer van de Technical Working Party for Ornamental Plants and Forest Trees (TWO) van 7 tot en met 11 juni. Vorig jaar zou de werkgroep bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen te gast zijn. Vanwege corona ging dit niet door.

De TWO is de werkgroep van UPOV voor het DUS-onderzoek in siergewassen. Elk UPOV-land kan deelnemen in de werkgroep. UPOV is de wereldwijde organisatie ter bevordering van kwekersrecht. Meer dan 70 landen zijn aangesloten.

Programma
Ashley Balchin uit Canada is de voorzitter. Zij nam het stokje over van onze Nederlandse collega Henk de Greef die nu met pensioen is.
Marien Valstar opent de vergadering, hij is voorzitter van zowel de UPOV Council als de raad van bestuur van het CPVO (Communautair Bureau voor Plantenrassen). Vanuit Naktuinbouw zijn verder Bert Scholte - hoofd Rassenonderzoek – en DUS-onderzoekers Katie Pont en Marco Hoffman aanwezig. Met filmpjes laat Naktuinbouw de deelnemers zien hoe wij het DUS-onderzoek in siergewassen in Nederland uitvoeren.

Technische richtlijnen
Een onderdeel van de werkgroep is het bespreken van voorstellen voor aanpassingen voor de zogenaamde ‘technical guidelines’.
Naktuinbouw is leading expert voor de gewassen Amaryllis en Statice.

Wilt u meer weten over de UPOV-TWV?
Raadpleeg de UPOV-website: www.upov.int of neem contact op met het Bureau voor plantenrassen.

Publicatiedatum: