HBA presenteert vijftig pothortensiarassen in De Kwakel

In week 24 organiseert HBA een presentatie van bijna vijftig pothortensiarassen, waaronder een aantal noviteiten als Fay, Florencia en Ice Boy. Ook te zien zijn HABA Pink en HABA Soft Pink, twee nieuwe hortensia’s die speciaal ontwikkeld zijn voor toepassing als hangplant. Bezoekers zijn van harte welkom van woensdag 16 juni t/m vrijdag 18 juni op de HBA-locatie aan de Achterweg 58a in De Kwakel.

De HABA Soft Blue, een hortensia speciaal ontwikkeld voor toepassing in hanging baskets

De presentatie geeft een compleet beeld van het diverse sortiment dat HBA in huis heeft. Van de rassen worden zowel de geblauwde als de ongeblauwde versies getoond. De hydrangea’s zijn opgekweekt in potmaat 13 bij de HBA-partners Heuger-Gartenbaubetriebe en Kötterheinrich.

Een flink deel van het getoonde sortiment maakte deel uit van de houdbaarheidsproef die HBA in februari en maart van dit jaar uitvoerde. Omdat consumenten veel waarde hechten aan houdbaarheid, is het voor HBA een belangrijk criterium bij de selectie van nieuwe hydrangearassen. De houdbaarheidsproef van dit voorjaar liet verrassende resultaten zien. De medewerkers van HBA vertellen u er tijdens de presentatie graag meer over.

De presentatie van pothortensia in week 24 is dit jaar alleen op afspraak te bezoeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Jan ten Brinke: 06 558 26 262 of jan.ten.brinke@agriom.nl.

Volgend jaar hopen we weer een uitgebreidere presentatie van onze producten te kunnen organiseren tijdens de Flower Trials. We verheugen we ons bij voorbaat op de ontmoeting met oude en nieuwe relaties.

Voor meer informatie:
Hydrangea Breeders Association
info@hydrangeabreeders.nl
www.hydrangeabreeders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven