5 Zonal rassen en 1 Peltate

Brandkamp breidt Solfaro pelargonium assortiment uit

Brandkamp heeft haar assortiment uitgebreid met nieuwe pelargoniums. Hoewel hun rassen relatief nieuw zijn, heeft de serie Solfaro in slechts enkele jaren al een goede positie op de markt veroverd. Om dit succes veilig te stellen en uit te breiden en om het assortiment compleet te maken, zullen er in totaal 6 nieuwe Solfaro variëteiten worden gelanceerd, waaronder 5 Zonal rassen en een Peltate.

Hieronder presenteert verkoopmanager Jürgen von den Driesch de nieuwe rassen. 


Solfaro Funchal

"Met felle grote rode bloemen zal Solfaro Funchal de klassieke pelargoniumkleur in het assortiment versterken. Naast de grote bloemen is volgens Brandkamp ook de gelijkmatige groei van het ras indrukwekkend. Het donkergroene loof en de zeer goede zelfvertakking maken het positieve plaatje compleet."


Solfaro Anadia

Solfaro Anadia biedt grote bloemschermen in donkerroze, een zeer populaire kleur onder de pelargoniums. Zoals de meeste donkerbladige pelargoniums groeit deze soort compact en heeft daarom weinig groeiremmers nodig.


Solfaro Horta

Solfaro Horta laat een tweekleurige witte bloem zien met een groot rood hart. "Het frisgroene loof zonder zone past hier goed bij." De veredelaars van Brandkamp zijn ervan overtuigd dat deze kleurencombinatie bijzonder populair zal zijn in gemengde bakken en beplantingen. 


Solfaro Valongo

Solfaro Valongo, een goed gevulde bloem in fris roze met frisgroen blad zonder zone. Een pelargonium voor een jong publiek die goed te combineren is met andere roze bloemen zoals hangpetunia's.


Solfaro Aveiro

Ook roze, maar niet zo zwaar gevuld, met een donkerder, gezoneerd blad, is Solfaro Aveiro. De compacte groei maakt een goede bedekking mogelijk, net als bij Solfaro Funchal en Solfaro Anadia.


Solfaro Lourosa

De enige nieuwe Peltate is Solfaro Lourosa, donkerroze bloemen boven donker gezoneerd blad en vooral een goede zelfvertakking, wat bij Peltates niet altijd het geval is, voegt Brandkamp toe.

Naast de nieuwe kleuren is Brandkamp blij dat er steeds meer nieuwe rassen komen die door hun groei met weinig remmer toe kunnen, maar toch een goede prestatie in de pot leveren, omdat ze zich ervan bewust zijn dat dit punt in de toekomst belangrijker zal worden.

Voor meer informatie:
Brandkamp
info@brandkamp.de
www.brandkamp.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven