Lentiz student wint opdracht ‘fabulous freesia’

Studenten ‘Bloem & Design’ van Lentiz MBO Westland hebben de afgelopen maand kennisgemaakt met de Freesia. Naast een gastles en een bedrijfsbezoek bij Freesia kweker Ton Vreugdenhil sloten de studenten dinsdag 18 mei jl. af met een afsluitende opdracht rond het thema “Ruik de Freesia”. Uiteindelijk zijn 10 studenten aan de slag gegaan met deze opdracht. Bo Kroes is uitgeroepen tot winnaar. Bo loopt stage bij het bedrijf Reflections of Nature uit Vlaardingen. Bo en alle medewerkers van Reflections of Nature winnen een uitgebreide demonstratie en workshop van Roos van Unen, Flower Factor designer bij bloemistenplatform Flower Factor. De jurering is gedaan door Gerard Gardien van Royal FloraHolland en Roos van Unen van Flower Factor.

Freesia informatiedossier
Promotiegroep Fabulous Freesia heeft ook het informatieve en inspirerende informatiedossier ‘View on Freesia’ ontwikkeld en biedt daarin tal van interessante wetenswaardigheden over de herkomst, teelt, variatie, symboliek en natuurlijk inspiratie van de Freesia. Het dossier is bij de promotiegroep fabulous freesia’ beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over de Freesia: van journalist, bloemist of ultieme fan. Het informatiedossier is op te vragen bij Garard Gardien: gerardgardien@royalfloraholland.com

Gezamenlijke aanpak Freesia-telers
De collectieve promotie ‘fabulous freesia’ voor de snijbloem freesia is een initiatief van alle telers die lid van Royal FloraHolland. Royal FloraHolland faciliteert deze groep en verzorgt het secretariaat; Flower Factor is het uitvoerende bureau voor de promotiecampagne.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven