In tien keer groter pand Elcinco altijd activiteit

Tholen - In 2019 betrok Elcinco een nieuw, groter pand in Wateringen. Ruim twee jaar later is het bedrijf met de opvallende naam er nog steeds mee in zijn nopjes. Zowel voor de montage- en demontagetak als voor de tak van het bedrijf dat zich bezighoudt met inzameling en recycling van accu’s, metalen en oude armaturen is het pand de uitvalsbasis.

Wie bedenkt dat het in 2000, of eigenlijk in 1999, allemaal begon in een schuurtje van 150 meter snapt dat het bedrijf flink gegroeid is. “Al in ons eerste jaar zijn we verhuisd”, herinnert Rico van Selm zich nog goed.

Inmiddels staat hij samen met compagnon Marco Bulsing aan het roer van het bedrijf dat zijn Spaanse naam ontleent aan vijf ondernemers die de koppen bij elkaar staken (cinco is Spaans voor vijf).


Marco en Rico op HortiContact 2019

Voor koning(in)
In de loop der jaren zijn al in meer dan achttien landen projecten uitgevoerd, veelal in opdracht van een hoofdaannemer. Vaak ook speciale projecten. “Ons specialisme is het bouwen van tuincentra en botanische kassen, al zijn we ook in de reguliere kassenbouw actief”, vertelt Rico. Zo werd bijvoorbeeld aan de bouw van het World Horti Center in Naaldwijk meegewerkt. “Maar het plaatsen van een serre voor de koning van Koeweit en de koningin van Engeland, dat spreekt ook tot de verbeelding.”

In de loop der jaren werd in totaal al zes keer verhuisd. “Al in 2000 waren we bezig te anticiperen op de economische crisis, maar toen die crisis er echt kwam, zaten we in 2008 alsnog net in een groot pand aan de Maasdijkseweg hier in Wateringen. Dat was een moeilijke tijd, waarin we ook in personeel terug moesten.”

Recycling
In die periode ontstond ook een nieuwe activiteit, in de volksmond samengevat met ‘oud ijzer’. “Onze sloopafdeling deed al wel een beetje oud ijzer, maar vanaf dat moment is dat geïntensiveerd en tot een eigen tak in ons bedrijf uitgegroeid.”

Het maakt dat inmiddels, ook als de bouwploegen op pad zijn, er altijd reuring en bedrijvigheid is bij Elcinco in Wateringen. Aan de Maasdijkseweg is er na de verhuizing/uitbreiding in 2019 tien keer zoveel ruimte.

Steeds meer telers en toeleveranciers met bijvoorbeeld oude armaturen maar ook particulieren weten het pand, dat ook als inzamelpunt dient, te vinden om er met hun oude metalen en accu’s een centje te verdienen. En daarmee ook een bijdrage te leveren aan het milieu, want op de locatie in Wateringen wordt volop gerecycled.

Voor meer informatie:
Rico van Selm
Elcinco
+31 (0)174 44 22 17
info@elcinco.nl
www.elcincometaal.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven