Amerika's grootste supermarktconcern Kroger introduceert drone delivery

Kroger, Amerika's grootste supermarktconcern en Drone Express, hebben afgelopen week een pilot aangekondigd om boodschappen te laten bezorgen via autonome drones in de Amerikaanse staat Ohio. Hierdoor kan de retailer boodschappen aan klanten altijd en overal bezorgen, meldt de supermarktketen op haar website.

''Deze test voor het bezorgen met drones van Kroger maakt deel uit van onze snelgroeiende e-commerce-activiteiten, waarbij door bezorging vorig jaar een omzet werd behaald van 10 miljard dollar'',  aldus Jody Kalmbach, vicepresident van Kroger.

De drones kunnen naast het bezorgen op een thuisadres, ook bezorgen op de locatie van de smartphone van de klant. Bijvoorbeeld als de klant in het park zit of op het strand. '' De mogelijkheden voor klanten zijn eindeloos'', zegt Beth Flippo, Chief Technology Officer bij Telegrid, het moederbedrijf van Drone Express. ''We stellen klanten in staat om kippensoep naar een zieke vriend te sturen of razendsnel olijfolie te ontvangen als deze opraakt tijdens het koken.'. 

Bij Kroger zijn bijna een half miljoen medewerkers werkzaam en zij ontvangen gemiddeld meer dan negen miljoen online klanten per dag. 

Klik hier voor het hele persbericht van Kroger

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven