Stolze realiseert klimaatregeling op basis van weersvoorspellingen

Speciaal voor tuincentra, atrium en daglichtconstructies heeft Stolze een klimaatregeling ontwikkeld. Deze regeling wordt gebruikt zodra een gewone klimaatcomputer zoals wij die kennen niet toepasbaar is. De klimaatregeling is steeds in ontwikkeling met op dit moment een nieuwe module die het mogelijk maakt het binnenklimaat te sturen op basis van weersvoorspelling. De module weersvoorspelling is een module die separaat aangeschaft kan worden. Hiermee kan de klimaatregeling zich aanpassen op basis van voorspelling. Op deze manier kan bespaard worden op de energierekening, met name gas.

Besparing stookkosten
Tuincentra zijn vaak goed geïsoleerde gebouwen die 's nachts afkoelen. Het gevolg van deze temperatuurdaling is dat de verwarming wordt aangestuurd om de ruimtes weer op te warmen. Als de buitentemperatuur later die dag oploopt en de zon veel warmte afgeeft, is dit zonde van de stookkosten. Met de nieuw ontwikkelde module kan hierop geanticipeerd worden en zorgen we ervoor dat de verwarming niet te hoog opgestookt wordt. Dit is naast energiebesparend ook fijn voor de planten en het winkelende publiek. Daarnaast is het mogelijk om met dit systeem aan het einde van de dag het lucht sneller te sluiten als de temperatuur in de avond zakt. Zo wordt de warmte langer binnen het gebouw gehouden wat energiebesparend is.

Het systeem kan per afdeling ingeregeld worden, zodat men het best grip krijgt op het klimaat. Vooralsnog kan er met dit systeem 3 dagen vooruit gekeken worden. Omdat dit een voorspelling is, er is niets zo veranderlijk als het weer, is het altijd mogelijk om de module aan of uit te zetten. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om de instellingen en de variabelen van het systeem naar wens bij te sturen. Bij de ontwikkeling van deze klimaatregeling houdt Stolze voor ogen dat de personen die hiermee werken geen teelt- of technische kennis nodig hebben. Dit maakt het systeem gebruiksvriendelijk.

Op maat gemaakt systeem
Op dit moment draait er een pilot bij Intratuin Utrecht, in antwoord op een vraag van hun kant of er iets te doen was tegen de situatie waarin er onnodig gestookt werd. De komende tijd hoopt men deze module samen met de klant verder te verbeteren en te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
+31 174 513 779
info@stolze.nl
www.stolze.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven