Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Koen Pack en DS Smith "Closing the Loop"

Koen Pack werkt volgens het gesloten kringloopmodel van DS Smith, waarbij al het kartonnen afval wordt ingezameld, gerecycled en vervolgens wordt hergebruikt om nieuwe verpakkingen van te maken. Om dit te kunnen bereiken heeft het bedrijf onlangs een samenwerking tot stand gebracht binnen de toeleveringsketen.

Het circulaire bedrijfsmodel zorgt ervoor dat kartonafval dat wordt ingezameld, kan worden gerecycled en daarna tot nieuw papier kan worden verwerkt. Het karton wordt binnen 14 dagen bij DS Smith omgezet in nieuwe golfkartonnen verpakkingen.

“Door samen te werken met DS Smith gebruiken we ons kartonafval als grondstof voor nieuwe dozen, waardoor natuurlijke hulpbronnen behouden blijven en we de uitstoot van CO2 verminderen. Het is geweldig dat deze oplossing onze visie ondersteunt om 100% van ons afval om te zetten in nieuwe producten", vertelt Robert Kooyman, KAM-coördinator bij Koen Pack

Door het recyclen van de papiervezels kan Koen Pack het kappen van meer dan 360.000 bomen per jaar voorkomen. In dit filmpje een uitleg van hoe het proces in zijn werk gaat.

DS Smith levert aan Koen Pack verpakkingen voor bloemen en planten die over de hele wereld worden verkocht. Door samen te werken met de Recycling Divisie van DS Smith is Koen Pack nu onderdeel van een volledig controleerbaar en traceerbaar gesloten kringloop-model. 100% van het karton dat Koen Pack in Nederland recyclet, wordt weer in nieuwe dozen omgezet.

Voor meer informatie: 
Koen Pack
De Loetenweg 8
1187WB Amstelveen
+31 205 452 470
sales@koenpack.com 
www.koenpack.com 

Publicatiedatum: