Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kweker ontvangt GlobalGAP via alternatieve route

Boomkweker Henk Kwakernaak uit Reeuwijk is de eerste sierteeltondernemer die zich via GreenlinQdata certificeerde voor GlobalGAP Het milieucertificaat kwam tot stand via registratie bij GreenlinQdata en certificering door Control Union.

De GlobalGAP-milieucertificatie is een alternatief voor bestaande milieucertificering. Daarmee hebben siertelers de keuze uit meerdere partijen.


Van links naar rechts Sander Kwakernaak, Henk Kwakernaak, Gerard Blijleven, Gerard Flinterman

Kwakernaak, die samenwerkt met zoon Sander, speelt met het milieucertificaat in op een eis van een klant voor de afname van bremstruiken, wingerds en haagconiferen. Hij voldoet nu ook aan de aanvoereisen die veiling Royal FloraHolland mogelijk verplicht gaat stellen aan de aanvoerders.

Snel
Lagere kosten en een sneller en simpeler traject om de certificering te krijgen, waren voor de kweker reden om in zee te gaan met GreenlinQdata en Control Union. "Het ging verrassend snel, het was binnen twee weken klaar", stelt Kwakernaak.

Volgens GreenlinQdata kwam dat door de goede samenwerking tussen de drie partijen. "Maar dat Kwakernaak het certificaat zo snel wilde halen, was wel een uitdaging", stelt directeur Gerard Flinterman van GreenlinQdata.

Digitaliseren gegevens
Na aanmelding op de website van GreenlinQdata vulde de teler zijn gegevens digitaal in via een registratiemodule. Dat Kwakernaak de verbruiksgegevens van het afgelopen half jaar al goed had geregistreerd hielp bij het proces. "Registratie van minstens een half jaar is ook een voorwaarde voor de certificatie", stelt accountmanager Gerard Blijlleven van Control Union.  

Met hulp van helpdeskmedewerkers van GreenlinQdata werd de registratie vlot afgerond. Dankzij het digitaliseren van de gegevens kon Control Union de benodigde audit over de afgelopen zes maanden vlot uitvoeren en het certificaat afgeven.

Testcase
Weliswaar staat de verplichte milieucertificatie voor aanvoerders van bloemenveiling Royal FloraHolland nog steeds ter discussie, maar de vraag van Kwakernaak is wel een voorbeeld dat ook andere afnemers steeds vaker een milieucertificaat eisen. Voor GreenlinQdata en Control Union was dit dat ook een belangrijke testcase, om zich voor te bereiden op een - naar verwachting - grote stroom aanvragen. Meer informatie vindt u op greenlinqdata.nl/milieucertificaat

Voor meer informatie
Gerard Flinterman
GreenlinQ data
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
+31 (0)6 51 20 23 99
gflinterman@greenlinqdata.nl
www.greenlinqdata.nl

Publicatiedatum: