VK: Kamerplanten Bridge Farm Group floreren onder ReduSol en ReduFuse IR

Op hete dagen kan het soms wel 40°C worden in de kassen van de Bridge Farm Group. Daar kan geen enkele kamerplant tegen zonder een negatief effect op de groei. ReduSol verlaagt de temperatuur genoeg om problemen te voorkomen. Bij sommige soorten wordt nu ook ReduFuse IR toegepast.

Bridge Farm Group is producent van binnen- en buitenplanten, bloemen en kruiden in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft drie locaties in Spalding (Lincolnshire). Het Engelse weer is wisselvallig: in de zomer kan het erg heet worden, maar er zijn ook sterk bewolkte dagen.

“Voorheen beschermden we onze planten met het beweegbare energiescherm tegen een te hoge instraling. Dat kunnen we echter niet volledig dichttrekken; je hebt altijd een kier nodig voor de luchtcirculatie. Met ReduSol bereiken we een betere egale bescherming en een beter kasklimaat”, vertelt Antonio Rodrigues, teeltmanager voor de drie locaties.

Problemen opgelost
“Als je niets doet, krijgt cyclamen bij hoge instraling een bol blad en bloeiproblemen. Ook zijn de planten dan veel minder sterk en worden ze aangetast door insecten. Dit was voor ons een groot probleem. Zelfs voor de sterkere soorten zoals chrysant kan de temperatuur veel te hoog oplopen. Dat was vooral zo in het eerste jaar na de nieuwbouw omdat het glas zo helder was. Nu we ReduSol gebruiken, gaat het veel beter. We zien deze problemen niet meer”, vertelt hij.

Ook Poinsettia heeft in de zomer extra bescherming nodig. De planten worden gekweekt voor afzet rond de Kerst. “Op zich is Poinsettia een heel sterke plant. Echter zijn de planten in de heetste maanden nog jong en kwetsbaar. Dan moet je wel degelijk de instraling kunnen temperen”, zegt Rodrigues.

Verder krijgen de andere afdelingen met kruiden, zoals basilicum, peterselie, koriander enzovoorts ook een laagje ReduSol.

Zonnevlekken
Hij vindt het lastig dat door de open luchtramen toch nog her en der rechtstreeks zonlicht op de planten valt. “Je kunt niet altijd kiezen of je de luchtramen aan de windkant of de loefzijde (lee side) openzet. Door middel van het beweegbare scherm sturen we bij als de instraling door de ramen te erg wordt”, vertelt hij.

Sinds hij coatings gebruikt, zet hij de schermen veel minder in. Midden op de dag liggen ze in de zomer nog vaak dicht, maar de dichtloopregeling is ingesteld op een hogere instraling dan voorheen.

ReduFuse IR
In de zomer komen in Engeland regelmatig donkere dagen voor. Dan schermt ReduSol eigenlijk net te veel licht weg. “Het team heeft daarom aangeraden ReduFuse IR uit te proberen bij Poinsettia en de kruiden. Je houdt dan voldoende licht en reduceert de temperatuur. Dat is bij deze gewassen welkom. Op een zonnige dag voel je het verschil goed”, is zijn ervaring.

Daarom is hij op het idee gekomen om ook het kasdek boven de verwerkingsplaatsen, waar niets geteeld wordt, met ReduFuse IR te bedekken. “We zijn nog in overleg over de beste oplossing. Maar voor het personeel is vermindering van de hitte erg aantrekkelijk.”

Eigen machine
In het eerste jaar hebben ze de coatings niet verwijderd, maar door de regen laten slijten. “Sinds december hebben we nu een eigen dekwasser met coatingapparatuur. Nu kunnen we zelf precies regelen wanneer we de coatings aanbrengen en verwijderen. Voor volgend seizoen mikken we vooral op ReduFuse IR”, besluit Rodrigues.

Voor meer informatie:
ReduSystems
+31 (0)13 507 53 99
sales@redusystems.com
www.redusystems.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven