Speciaal voor Pasen:

Een kijkje in de gele rozen keuken van United Selections

Hoe leuk is het om in aanloop naar Pasen de veredelingsreis van nieuwe rozensoorten te delen en te verkennen, en dan de gele in het bijzonder? United Selections heeft een breed portfolio van rozenrassen die verkrijgbaar zijn voor verschillende klimatologische teeltomstandigheden in verschillende landen over de hele wereld. Natuurlijk begint alles met het juiste kruisingsprogramma, verkrijgen van een goede zaadkieming, om vervolgens van daaruit door te selecteren en tot de juiste variëteiten te komen die aansluiten bij de marktvraag.

Het duurt 7 tot 8 jaar om nieuwe rassen op de markt te brengen en dan gaat er vaak nog wat tijd overheen om daadwerkelijk een plekje te veroveren in deze markt. Na deze lange reis is het dan eindelijk zover. De marktintroductie en het vreugdevolle deel voor de consumenten kan beginnen. "Ze kunnen de nieuwe kleurrijke rozenrassen verkrijgen in bloemenwinkels, supermarkten en via andere verkoopkanalen." In de afgelopen jaren en zelfs meer recentelijk heeft United Selections meer sterke gele variëteiten op de markt gebracht, met elk, een ander Unique Selling Point. Van standaards tot sprays en van rassen met hoge productie tot high-end kwaliteit met grote kopgroottes.

Hieronder een aantal gele rassen uitgelicht:

Lighthouse
Lighthouse is een fel gele roos, met een mooie klassieke bloemopening. Ze komt volledig open en behoudt haar kleur wanneer ze volledig open is. Deze roos heeft een gemiddelde steellengte, van tussen de 40-70 cm, en kan meer dan 15 dagen op de vaas blijven staan. Tijdens de opendag van Latin Selections in Ecuador, bij Denmar Farm (die gehouden werd van 24-25 maart 2021) kreeg Lighthouse zoals vaak veel aandacht, naast de nieuwe rassen.

"Een mooi Lighthouse boeket of een gemengd boeket met een Lighthouse is echt een aanrader deze Pasen. En nog een betere reden om dit te overwegen is de Golden Ticket campagne die momenteel gaande is en georganiseerd door Farm Direct. Deze zullen geplaatst worden in Lighthouse bossen die gekocht worden tussen 29 maart en 5 april (herkenbaar door de bekende Farm Direct hoezen). Volg de campagne hier: https://www.facebook.com/farmdirectflowers

Golden Blossoms
Golden Blossoms is geïntroduceerd op de open dagen in Nakuru, Kenia, en sprong direct in het oog van de Keniaanse telers. Ook in Latijns-Amerika, tijdens de Ecuador open dagen, toonden veel telers interesse in deze trosroos.

Golden Blossoms heeft een heldere en rijke gele kleur, een steellengte tussen 50-70 cm, een lang vaasleven, en goede transporteigenschappen. "Deze trosroos is een perfecte keuze voor gemengde boeketten of zelfs als een op zichzelf staande bos." 

Door de grote vraag is er een zeer beperkte beschikbaarheid, maar het goede en positieve nieuws is, dat het ras aangeplant is en dat het op de planning staat van verschillende kwekerijen in diverse teelt regio's in Afrika en Zuid-Amerika.

Lightwave
Lightwave is een sterk geel gekleurde roos, binnen het medium segment, ze is zeer productief en wat interessant is aan deze roos is dat ze een perfect te mixen is met het Madam's Family assortiment (Madam Red, Madam Pink, en Madam Cerise). "Als je een goede gele nodig hebt om de kleurenmix van Madam's Family compleet te maken, is Lightwave de juiste keuze."

Sunny Confidential
Tijd voor wat zonnige en stralende dagen deze Pasen met Sunny Confidential. "Deze roos heeft een zonnige gele kleur, met een beetje roodachtige tint op de buitenste bloemblaadjes." Bij Zena Roses in Eldoret is de roos al in productie, maar ook op een aantal andere kwekerijen in Kenia telen ze dit ras op kleine schaal.

Lightbox
Lightbox is een variëteit met veel lengte, gemiddeld van 60-90 cm. "Deze roos heeft ook een grote knopgrootte, met een zeer mooie opening." Lightbox valt onder de categorie grootbloemige rozen en doet het goed op gemiddelde en hoger gelegen gebieden in Kenia en Ethiopië. "Hij is onlangs geïntroduceerd door Zena Roses, dus bij interesse kan er contact opgenomen worden met het verkoopteam van Zena Roses via sales@zenaroses.com."

Voor meer informatie
United Selections
marketing@united-selections.com
www.united-selections.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven