Containerschip Suezkanaal losgetrokken, nog 4 dagen file

Het Suezkanaal in Egypte is na zes dagen weer vrij. Gisteren trok bergingsbedrijf Boskalis het 400 meter lange containerschip, dat was vastgelopen, los. De Ever Given is op eigen kracht weer onderweg. Ook het scheepvaartverkeer dat al dagen aan het wachten was, komt weer langzaam op gang. Echter, de problemen zijn nog niet voorbij. 


Foto: Boskalis

Gisteren liet Boskalis topman Peter Berdowski nog weten dat het lostrekken van het schip geen gemakkelijke taak was, omdat de voorkant nog muurvast zat. Maar om iets over drie uur in de middag wist het bedrijf het 224.000 ton zware containerschip los te trekken. 

Volgens lokale autoriteiten zal het bijna vier dagen gaan duren voordat de file weer is opgelost. Naar verwachting zullen 113 van de 450 wachtende schepen dinsdagmorgen de doorvaart hebben gemaakt. Persbureau AP liet weten dat schepen met dieren aan boord voorrang richting het zuiden krijgen. 

"Weken tot maanden effect op de markt"
Het Rotterdamse containerbedrijf ECT meldt dat de blokkade in het kanaal wel weken tot maanden effect gaan hebben op de markt in West-Europa. Een groot deel van de wachtende schepen heeft Rotterdam als eindbestemming. De overslagbedrijven moeten straks in recordtijd flinke aantallen containers lossen. De reders zullen de schepen zoveel mogelijk verdelen over de Europese havens, maar dat zal een lastige klus worden, omdat alle havens capaciteitsproblemen hebben. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven