Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatcel biedt uitkomst om piekperiode in varenplantenopkweek op te vangen

Tholen - VitroPlus heeft geïnvesteerd in een tweetal extra klimaatcellen van Dawsongroup. Daarmee heeft het bedrijf uit Burgh-Haamstede de opkweekcapacteit verhoogd om aan de alsmaar toenemende vraag naar varens te kunnen voldoen.

"In onze teelt zijn de condities enorm belangrijk en in de cel van Dawson kunnen we onder andere werken met UV, steriele lucht en een goede temperatuurbeheersing. Ook is in de cel een speciale koelunit ingebouwd", vertelt salesmanager Vincent van Vuuren. "Bovendien is het gebruiksgemak groot. Ze zijn nagenoeg plug-and-play. Je rijdt de teeltkarren erin en kunt zo aan de slag."

De aanschaf volgt op goede ervaringen met een eerder model. Het laatst gehuurde model betreft de extra lange en hoge SB44- high roof, zodat VitroPlus de unit met de speciale teeltkarren optimaal kan beladen. Het klimaat is via een Cloud-omgeving te monitoren. De unit kent een lichtschakeling met regelaar en schakelkast en air socks voor een gelijkmatige luchtverdeling. Ook wordt er voorzien in verse luchttoevoer.

"Onder normale omstandigheden hebben we voldoende kweekruimte, maar in de piekperiode hebben we behoefte aan extra capaciteit," besluit Vincent. "In de cel van Dawson kunnen we in onze piekperiode drie teeltrondes kwijt met elke ronde in totaal 20 Led-karren. Elke kar bevat 15 teeltlagen met elk 240 trays die goed zijn voor iets meer dan 600.000 planten per teeltcyclus en bijna 2 miljoen planten in totaal. We krijgen er dus een behoorlijke capaciteit bij en daarmee is het voor ons een ideale oplossing."

Voor meer informatie:
Vincent van Vuuren
Vitro Plus
de Roterij 26
4328 BA  Burgh-Haamstede
+ 31 (0) 111 46 80 88
vincent@vitroplus.nl
www.vitroplus.nl

Rick Heijnen
Dawsongroup Benelux B.V.
+31 (0)10 495 29 55
rheijnen@dawsongroup.nl
www.dawsongroup.nl