Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot nader order geen handhaving digitale milieuregistratie RFH

De directie van Royal FloraHolland heeft besloten om voorlopig niet te handhaven op de digitale milieuregistratie. De laatste tijd zijn er veel reacties van kwekers gekomen. Royal FloraHolland neemt in samenspraak met de Ledenraad een time out om de invoering opnieuw te bekijken. Aanvoerders die nog niet zijn gestart met digitale milieuregistratie krijgen tot nader order geen sanctie opgelegd.

Steven van Schilfgaarde, directeur Royal FloraHolland: "We beseffen dat we moeten bijsturen om samen onze ambitie van een duurzame en betrouwbare marktplaats te kunnen realiseren. We nemen de zorgen en knelpunten die onze leden ervaren zeer serieus. Er zijn al veel kwekers gestart met digitale milieuregistratie, maar er zijn ook kwekers die moeite hebben met het tempo van de invoering, de kosten en het feit dat de registratie digitaal moet. We hebben dit met de Ledenraad besproken. Samen gaan we kijken hoe we aan de verschillende wensen tegemoet kunnen komen. De handhaving op de verplichting voor kwekers stellen we daarom tot nader order uit."

Verder is nog niet aan alle randvoorwaarden van de Ledenraad voldaan. Zo is het commitment van de handel om gecertificeerd duurzame producten in te kopen, nog onvoldoende gerealiseerd. Van Schilfgaarde: "We zijn met de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten) en de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) constructief in gesprek over hoe we samen gecertificeerd duurzame productie en inkoop kunnen stimuleren en realiseren." 

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: