Intracare introduceert nutriënt 'Stimucrop Siligreen'

Tholen - Intracare timmert met Intrahorti flink aan de weg in de glastuinbouw. Naast Intra Hydrocare, het product dat telers gebruiken voor reiniging en desinfectie, is het bedrijf zijn horizon aan het verbreden, door innovatieve nutriënten aan het aanbod toe te voegen. Een van die nieuwe producten, op basis van siliciumzuur, wordt in Nederland aangeboden door Van Iperen, onder de naam “Stimucrop Siligreen”.


Claudia Weick

Natuurlijk schild
“Het product creëert als het ware een schild om de buitenste cellagen van de plant,” vertelt Claudia Weick, productmanager bij Intrahorti. “We noemen het de ‘vitaminen’ voor de plant. Siligreen zorgt voor een sterkere plant die weerbaarder is, en we zien ook een verbeterde nutriëntenopname.” Siligreen kan worden toegediend in de meststoffenbak als supplement, of als blad meststof.

Siligreen wordt al in diverse teelten ingezet, van komkommers tot lelies en van aubergine tot kool – heel breed dus. “Bij al die teelten zien we dat Siligreen helpt om de plant beter door de stressmomenten heen te helpen.”


Rick Oudendijk en Claudia Weick

Zo gebruiken tomatentelers in Tsjechië Siligreen om de planten weerbaarder te maken en neusrot te voorkomen. Bijkomend voordeel: ze zien ook minder schadelijke insecten. Komkommertelers zien dan weer dat ze tot het eind van het seizoen veel makkelijker kunnen doortelen, dankzij de betere nutriëntenopname.

Ook in de rozenteelt biedt Siligreen voordelen. Kwekers in Rusland gebruiken het om na de oogst meer kleurintensiteit en houdbaarheid van hun rozen een boost te geven. “En ook zij zien weer het positieve bijeffect van minder schadelijke insecten.”

Telen van de toekomst
Intracare is al langer actief in het leveren van nutriënten voor de veehouderij. Uitgangspunt daarbij is om zo min mogelijk antibiotica toe te passen – het ‘boeren van de toekomst’. Dat idee wil men ook spiegelen naar de tuinbouw toe, het ‘telen van de toekomst’: minder chemische gewasbeschermingsmiddelen, door meer gebruik te maken van supplementen.

Naast het genoemde middel op basis van siliciumzuur, komen er meer producten. “We zetten ons dus in voor het ‘telen van de toekomst’, en innoveren daar naar,” vertelt Claudia. “We zijn in de afrondende fase van de volgende producten en zien daarin goede resultaten.”

Hygiëne
Een ander belangrijk aspect in de missie van Intracare, om het gebruik van chemische gewasbescherming terug te dringen, is hygiëne (denk aan Intra Hydrocare). Het is als het ware een samenspel: de nutriënten aan de ene kant, een schone start en hygiënisch werken aan de andere kant. Die twee pijlers zorgen ervoor dat gewasbeschermingsmiddelen minder, of zelfs helemaal niet, gebruikt hoeven te worden.

Claudia benadrukt tot slot: als innovatief bedrijf investeert Intracare veel in onderzoeken en product ontwikkeling – die afdeling is zelfs groter dan de afdeling verkoop. Het bedrijf is altijd bereid te ondersteunen bij vragen vanuit het veld. “We zijn niet zozeer een salesorganisatie, maar vooral innovators die adviseren en ondersteunen – Pioneers in future proof growing.”

Voor meer informatie:
Claudia Weick
Technical Sales / Product manager
Intracare B.V.
Voltaweg 4 - 5466 AZ - Veghel
+31 (0)413 354 105
M: +31 6 120 36082
www.intrahorti.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven