Gespecialiseerd in foodservice en foodretail data

Roamler neemt Datlinq over

Roamler neemt Datlinq over, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in foodservice en foodretail data. De bedrijven bundelen de krachten op het gebied van dataverzameling, het creëren van inzichten en crowd-based activaties in winkels. Voor de eerste keer hebben merken de mogelijkheid om volledig te automatiseren en realtime inzicht te krijgen in hun verkoop- en marketingactiviteiten in de out-of-home- en retailmarkt.

Roamler, Europese leider in crowd-supported bedrijfsoplossingen, werd bijna 10 jaar geleden door Nederlandse ondernemers opgericht. Het bedrijf heeft een leidende positie in de retail verworven en bedient klanten als Unilever, P&G en Red Bull met een community van mobiele gebruikers die geld verdienen met het uitvoeren van taken in winkels. Vorig jaar ontving het bedrijf een investering van 20 miljoen euro om haar activiteiten verder uit te breiden en behoorde het, ondanks de pandemie, tot de drie snelst groeiende scale-ups in Europa. Die investering maakte het mogelijk voor Roamler om Datlinq te kopen.

Met deze strategische overname wil het bedrijf haar waardepropositie voor FMCG’s en CPG’s verder uitbreiden en biedt het de mogelijkheid de markt volledig data-driven te benaderen, ook Out-Of-Home. Voor Datlinq betekent het een kans om haar dienstenaanbod verder te verrijken en activiteiten naar meer Europese landen uit te breiden. Datlinq behoudt haar eigen identiteit en CEO Marco van den Ouden blijft aan het roer.

De ‘Out-Of-Home uitdaging’ overwinnen
Out-Of-Home is een extreem vluchtig kanaal, waarbij gemiddeld 35% van de locaties elke twaalf maanden verandert als gevolg van openingen, sluitingen en concept-wijzigingen. Weten waar je heen moet en wat je in elk verkooppunt moet doen, is het ultieme doel voor elk merk om de efficiëntie en ROI te maximaliseren. "Dankzij onze actuele CRM-gegevens, ondersteund door Ai-gedreven targeting, kunnen we merken helpen daar te investeren, waar hun producten relevant zijn voor de consument," zegt Marco van den Ouden, CEO van Datlinq.

Vaak is alleen het monitoren van het retailkanaal al een uitdaging voor fabrikanten. Het bijhouden van de controle over hoe de marketing van producten in winkels, horeca en uitgaansgelegenheden wordt uitgevoerd, komt daar dan nog bij. Tegelijkertijd hebben deze merken te maken met constante druk op de budgetten en, recentelijk, als gevolg van Covid-maatregelen, beperkingen bij het bereiken van fysieke afzetmogelijkheden door hun team dat dit normaliter doet. Het vermogen om te weten wat er in de winkel gebeurt op het gebied van productbeschikbaarheid, zichtbaarheid en verkoop, is een concurrentievoordeel voor consumentenmerken.

Jeroen ten Haave, CEO van Roamler: “Merken moeten de ROI van hun fieldmarketing activiteiten maximaliseren en ervoor zorgen dat elk bezoek een hit wordt. Met de overname van Datlinq kunnen we helpen groei te stimuleren, ook in OOH. Dit doen we door middel van data-gedreven verkoop en marketingstrategieën die voldoen aan de behoeften van consumenten, precies waar ze zijn.”

Een unieke combinatie van data, AI en flexibele mogelijkheden
Datlinq heeft in de loop van de jaren een van de grootste databases van OOH-locaties in Europa opgebouwd, dankzij een combinatie van gegevens die afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder check-ins en recensies van consumenten. Deze gegevens worden nu verrijkt met miljoenen offline-inzichten, afkomstig van de Roamler-community in heel Europa.

Online kennis samenvoegen met offline bruikbaarheid en grotere footprint
Door de krachten te bundelen zijn de twee Nederlandse bedrijven niet alleen in staat fabrikanten te helpen bij het introduceren van hun merken op de juiste locaties, maar kunnen ze dankzij Roamler ook FMCG’s in staat stellen om te volgen hoe hun producten, op iedere locatie, aangeboden worden aan consumenten.

Uitbreiden naar Europa
Door het samenvoegen van hun technologie en expertise maken Roamler en Datlinq de belofte aan merken in heel Europa waar om hun route naar OOH in de markt te optimaliseren en daarnaast de efficiëntie te verbeteren door prestatiegerichte outsourcing. Hoewel beide bedrijven al premiummerken bedienen in de meest strategische markten in Europa, streven ze er samen naar om hun activiteiten en footprint nog verder uit te breiden.

Afgelopen najaar introduceerde Roamler een Berry Monitor om het Europese zachtfruitschap inzichtelijk te maken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven