Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische bestrijders krijgen het nog druk

Biologische bestrijders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de kas. Telers maken gretig gebruik van legers vol roofmijten, roofwantsen en sluipwespen in de strijd tegen plaaginsecten. In Europees verband maakt men zich zorgen over de verspreiding van o.a. zulke plagen. Gekeken wordt onder meer naar (extra) inzet van biologische bestrijders. 

In de Nederlandse Landbouw- en Visserijraad vorige week wilden Kamerfracties van demissionair LNV-minister Carola Schouten weten wat haar standpunt is hierin. Schouten liet daarop weten 'groot voorstander' te zijn van gebruik van biologische bestrijders van plantenplagen. O.a. roofmijten en sluipwespen kunnen dienen als alternatief voor (chemische) gewasbeschermingsmiddelen. 

Bestrijders tegen invasieve exoten
Als het aan Schouten ligt, komt er wetenschappelijk onderzoek naar de (extra) mogelijkheden van biologische bestrijders. De Europese Commissie is hierbij aan zet.

Momenteel vindt al wel onderzoek plaats naar toepassing van biologische bestrijders voor bestrijding van invasieve exoten. Daarmee zouden zij een alternatief zijn voor chemische onkruidbestrijding. 

Foto rechts: WUR, uit item over 'beestjes'