Zo overwinteren de bomen en planten van de Efteling

De Efteling staat vol prachtige bomen en planten, waaronder ook min of meer tropische soorten. Mede dankzij de warmte van een eigen kas en de goede zorgen van onder andere senior vakman Groen, Gert-Jan van Empel, kunnen deze planten overwinteren.

Tussen het parkeerterrein en Kinkenpolder staat de kas van de Efteling. Het is een imposant gebouw met een oppervlakte van circa 750 m2. In de wintermaanden staan er bomen en planten uit de hele Wereld van de Efteling. Van metershoge grote cactussen, die zomers bij de Piraña pronken, tot de trompetplanten, die zo kenmerkend zijn voor de Pardoes Promenade. En van bananenplanten van het Fata Morgana Plein, tot de kleine citroenboompjes van het terras van restaurant de Proeftuyn in Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Natuurlijk staan ook de lantana's van het Anton Pieck Plein en de kleurige fuchsia's van souvenirwinkel In den Ouden Marskramer in de kas. Daarnaast staan er ontelbaar veel verschillende soorten tulpen in kuipen en schalen klaar voor het dit voorjaar.

Klik hier voor een uitgebreid verhaal op de website van de Efteling , waarin Vakman Groen Gert-Jan van Empel honderduit vertelt over het florabeheer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven