Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn viert 10e verjaardag in België en breidt bezorggebied uit

Albert Heijn viert deze week het tienjarig bestaan in België. Wat in 2011 begon met een eerste winkel in Brasschaat, is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van zestig winkels verspreid over Vlaanderen. Vandaag breidt de supermarktketen het gebied voor thuisbezorgen uit met nog eens 100.000 huishoudens in en om Antwerpen.

Aanstaande woensdag opent de zestigste winkel de deuren in Merchtem, op zo’n 20 km boven Brussel. De supermarktketen heeft dit jaar nog meer winkelopeningen gepland waaronder een eerste Albert Heijn XL in Mechelen. Ook speelt Albert Heijn in op de veranderende behoefte aan eten en drinken op de werkvloer. Eerder deze maand werd de opening van 25 onbemande Albert Heijn to go’s op kantoorlocaties in België aangekondigd. Om de groei in winkels en online bij te benen, zoekt de supermarkt dit jaar 500 nieuwe collega’s.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: “Ik vind het fantastisch dat we onze klanten in Vlaanderen al tien jaar mogen verwelkomen in onze winkels. Deze week bereiken we de mooie mijlpaal van zestig winkels en we willen snel doorgroeien naar 100. Ook zetten we flinke stappen met thuisbezorgen, deze week gaan we door de grens van 400.000 huishoudens. Zo worden we in Vlaanderen de omnichannel supermarkt die er altijd en overal voor iedereen is.”

Stroopwafels
Bij de opening van de eerste winkel in Brasschaat tien jaar geleden liep het direct storm. Belgen blijken enorm fan van het assortiment van Albert Heijn. Vooral de stroopwafels zijn geliefd. In tien jaar werden er 20 miljoen verkocht. Ook roze koeken, pindakaas, krentenbollen, kibbeling en de oosterse keuken vielen in de smaak.

“We hebben aan ons assortiment moeten sleutelen,” blikt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België, terug. “Zo lopen we in België niet echt warm voor zoete mayonaise en ook verse melk is niet ons ding. De Belg wil houdbare melk: dat snapt dan weer geen enkele Nederlander.”

Bron: AH

Publicatiedatum: