Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tuinernietin.nl toont herkomst

60% plantensoorten in Nederland zijn verwilderde tuinplanten

Ruim 60% van de uitheemse plantensoorten die in Nederland in het wild zijn waargenomen, zijn verwilderde tuinplanten. Dit blijkt uit het rapport 'Risicobeoordeling van de sierteeltketen als introductieroute voor invasieve plantensoorten' dat in opdracht van de NVWA is gemaakt. Verwilderde tuin- en vijverplanten kunnen schade toebrengen aan de natuur. Maar hoe weet je welke plant veilig is?

Als hulpmiddel voor tuinliefhebbers, hoveniers en andere groenwerkers is er nu een handige website om dat te checken: tuinernietin.nl. Deze site geeft voor meer dan 1.500 planten aan of de soort potentieel invasief is en of je beter een alternatief kunt kiezen. Bij de alternatieven wordt gekeken naar de functie en uitstraling die de originele plant heeft. Voor bijvoorbeeld een plant met fraai herfstblad maar die ook invasief is, wordt een passende vervanger geboden.

De site is in ontwikkeld in opdracht van de NVWA .

Publicatiedatum: