Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meeste toekenningen vierde periode NOW naar horeca en detailhandel

Bijna 60 procent van de toegekende aanvragen voor de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) komt van werkgevers uit de sectoren horeca en catering en detailhandel. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde UWV-factsheet met informatie over de eerste bijna 34.000 toegekende aanvragen. Daarvan waren er ruim 11.000 afkomstig van horecawerkgevers en zo’n 8.500 van werkgevers in de detailhandel.

Werkgevers kunnen sinds 15 februari een aanvraag indienen voor de vierde periode NOW. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden januari tot en met maart 2021. Die tegemoetkoming is maximaal 85 procent bij volledig omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald. Werkgevers kunnen nog tot en met zondag 14 maart een aanvraag indienen.

Werkgevers verwachten gemiddeld 70 procent omzetverlies
De factsheet is gebaseerd op de 35.619 verwerkte aanvragen tot en met 25 februari. Daarvan zijn er 33.786 goedgekeurd. Deze werkgevers, die samen goed zijn voor zo’n 526.000 werknemers, hebben de eerste termijn van hun voorschot ontvangen, in totaal ruim 544 miljoen euro. Het verwachte omzetverlies is gemiddeld 70 procent.

Factsheet geeft cijfers per sector, regio en bedrijfsgrootte
De factsheet die UWV dinsdag publiceerde geeft inzicht in de toekenningen per sector, arbeidsmarktregio en gemeente. Ook is informatie opgenomen over het aantal toekenningen naar bedrijfsomvang.

  • Het grootste aandeel in het aantal toekenningen hebben de sectoren horeca en catering (11.243), detailhandel (8.583) en overige commerciële dienstverlening (3.876);
  • Het totale voorschotbedrag is het hoogst voor de sector horeca en catering (€ 152 miljoen), gevolgd door vervoer en logistiek (€ 101 miljoen) en detailhandel (€ 73 miljoen);
  • Veruit de meeste toekenningen, 22.856 in totaal, gaan naar werkgevers met minder dan 10 werknemers. Werkgevers met meer dan 250 werknemers zijn goed voor 144 toegekende aanvragen;
  • Van alle arbeidsmarktregio’s heeft Groot-Amsterdam het grootste aandeel in het aantal toekenningen (4.529), gevolgd door Rijnmond (2.494) en Haaglanden (1.757).

Klik hier voor de volledige factsheet

Bron: UWV

 

Publicatiedatum: