Gaël Decock over de Gloriette

Veel belangstelling voor nieuwe speler in poinsettiaveredeling

In de jaarlijkse poinsettia vergelijkingsproef van vorig jaar kwam een van de twee variëteiten als beste noviteit uit de bus. Daarmee werd Decock Plants direct gelanceerd tot een nieuwe speler in de Poinsettia wereld, een prestatie waar men trots op is.

In de proef wordt de belangrijkste genetica van de grootste veredelaars door onafhankelijke partijen – LTO, de veiling en Glastuinbouw Nederland – op alle denkbare punten vergeleken. Steevast wordt de uitslag gedomineerd door de paar grote namen uit het vak, en dus was dit absoluut een bijzondere prestatie.

Ook heeft Decock Plants een goede reden er nu nog even de aandacht op te vestigen. “De meeste telers bestellen de jonge planten reeds in januari, februari en maart", vertelt Gaël Decock. "De verkoop loopt naar tevredenheid, al kunnen er wel nog enkele orders geplaatst worden.”

De stekproductie vindt plaats in Desa Plants Plc, Ethiopië, de beworteling geschiedt op het bedrijf Decock Plants in Komen, België.

Decock Plants is bekend van onbeworteld, geworteld en halfwas perkgoed, en heeft jaren geleden de stap gezet naar eigen veredeling. Inmiddels heeft men een assortiment succesvolle soorten in de producten Lavendel, Osteo en Poinsettia in de markt gezet. Voor de toekomst verwachten we dit assortiment nog verder uit te breiden.”


Blik in de proef van vorig jaar (januari 2020, in het pre-corona tijdperk)

Op de Nederlandse markt, alwaar de grootste aantallen geproduceerd worden, is voor de verkoop Albert Houterman van Flowerselections in de hand genomen; voor Italië kan er rechtstreeks besteld worden bij Psenner. Voor België en andere landen doet men dit op eigen titel.

Meer informatie over de Gloriette vindt u op http://gloriette.org

 

Voor meer informatie:
Decock Plants
Linteweversstraat 10
B-7780 Komen
E: gael.decock@decockplants.be 
T: +3256558844
www.decockplants.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven