Decorum sponsort Honey Highway

Telersvereniging Decorum gaat in 2021 de samenwerking aan met Honey Highway. Het door Deborah Post gestarte concept zorgt voor een blijvend bloemenparadijs voor bijen op dijken, bedrijventerreinen, grasland en in bermen langs provinciale- en rijkswegen. Om het doel te helpen realiseren zal Decorum in 2021 een bedrag overmaken ten gunste van Honey Highway. 


Directeur Decroum Raymond Hedges en Deborah Post

Deborah Post heeft als ideaalbeeld om 400 km aan bermen te bezaaien om het uitsterven van de 360 soorten wilde bijen en de originele Nederlandse honingbij te voorkomen.

Laurierkweker en tevens bijenimker Charl Goossens van kwekerij Gova: "Vijf jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw imker geworden, sindsdien hebben wij 3 tot 5 bijenvolken. We weten nu veel meer over het hebben van bijen, wat ze doen en hoe hun systeem werkt. Naast het feit dat het een leuke en interessante hobby is, toont het hebben van een bijenvolk aan dat we op een veilige manier ons gewas beschermen. De verbinding tussen bijen en een levend product als een plant of bloem is onlosmakelijk. Dat we de bij in bescherming nemen, doen we met elkaar. Daarom dragen we Deborah Post van Honey Highway een warm hart toe bij het nastreven van haar dromen".

De hoogte van het bedrag wordt vooralsnog niet bekend gemaakt.

bron: Decorum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven