Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschillende tripsen in phalaenopsis- en anthuriumteelt

Trips is binnen de anthurium- en phalaenopsisteelt een steeds groter probleem. Waar trips in phalaenopsis een aantal jaren geleden nog nauwelijks voorkwam, zien we het de laatste jaren steeds vaker. Er zijn steeds meer exotische tripssoorten, die een specialistische aanpak vergen. De variƫteit in chemische middelen is daarentegen steeds beperkter. Daarbij komt dat er ook bepaalde trips populaties resistent zijn voor chemische middelen. De nadruk is daarom de laatste jaren meer komen te liggen op een preventieve biologische aanpak, plantweerbaarheid en het gericht inzetten van chemie. Ook de toepassingstechniek staat steeds meer in de belangstelling. De toenemende problemen met trips in de buitenteelten en het daarmee gepaarde gaande beperkte middelenpakket, zorgt voor extra druk op de teelten in de kas.

I.s.m. met Koppert Biological Systems heeft Anthura een overzicht opgesteld, waarin men ingaat op het herkennen en bestrijden van de verschillende soorten trips. Deze is hier te lezen (Anthurinfo).

Publicatiedatum: