Resultaten en onderzoeksrapport Benchmark en assortimentsvergelijking poinsettia

Het verslag van de assortimentsvergelijking en benchmark Poinsettia van dit jaar is nu beschikbaar.

Benchmark
In totaal zijn er 67 inzendingen gedaan van 27 verschillende bedrijven, waarbij het om 25 verschillende cultivars ging. In verhouding met vorig jaar zijn de inzendingen weer iets gestegen (47 inzendingen van 18 bedrijven). Het uitvalpercentage is ten opzichte van vorig jaar hoger, namelijk 5,7% tegen 4% vorig jaar. In totaal zijn er 23 van de 401 planten uitgevallen. De meeste als gevolg van een aantasting op de stam, waardoor de gehele plant uitviel.

De gemiddelde sierwaarde van alle planten van de benchmark is uitgekomen op 3,6. Ten opzichte van vorig jaar is dit lager namelijk gemiddeld 4,1 op een schaal van 5.

Assortimentsvergelijking
De deelnemende veredelaars testen de nieuwe variƫteiten door deze in te sturen voor de assortimentsvergelijking. Ook de planten van de assortimentsvergelijking ondergaan de houdbaarheidstest. De planten worden opgekweekt op twee verschillende bedrijven: The Mastergrowers en Sonneveld Plants. Hierdoor kan de eventuele invloed van de teeltomstandigheden in de houdbaarheid tot uiting komen. De resultaten dienen als informatie voor de veredelaars en telers, waarin de potentie van een cultivar wordt gescand voordat deze in productie gaat. Van de 288 planten hebben er 12 de eindstreep niet gehaald, dit resulteert in een uitvalpercentage van 4,1%. Wat in vergelijking met vorig seizoen een stuk lager is: 6,7 %. Het eindverslag is onderstaand te downloaden.

Klik hier voor het rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven