Joost Stolker nieuw bestuurslid Varb vertegenwoordigt de handel

Met ingang van januari 2021 is Joost Stolker (41) aangetreden als bestuurder van Stichting Varb. Hij volgt hiermee Rob van den Nieuwendijk op die per december 2020 zijn functie na 10 jaar heeft neergelegd.

Stolker neemt de zetel van Anthos in, waar hij sinds 2018 lid is van het Bestuur Boomkwekerijproducten. Stolker is mede-eigenaar van Avaxa Plants uit Boskoop, exportbedrijf van boomkwekerij- en seizoensproducten. In meer dan 10 landen in Europa richt Avaxa zich op de betere vakhandel in retail en aanleg. Naast fysieke verkoop is het bedrijf digitaal actief. Zij verkopen producten in hun webshop. Stolker is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de webshop. Met zijn handelservaring en bestuurlijke kennis versterkt hij het bestuur.

Handelaar en bestuurder
“Joost Stolker is met zijn exportbedrijf Avaxa Plants een ondernemer uit de sector met een moderne blik op digitalisering. Met zijn aantreden als bestuurslid is de handel sterk vertegenwoordigd. We kijken ernaar uit samen te werken om het platform Varb te verstevigen als verbindende factor tussen branchegenoten in de snel groeiende digitalisering binnen de groene sector”, aldus Rens van Nierop, voorzitter van het bestuur van Stichting Varb.

Digitalisering binnen boomkwekerijsector
Stolker ziet door de toegenomen digitalisering kansen in efficiënter handelen en daarin speelt Varb, als grootste handelsplatform in buitengroen, een steeds grotere rol. Deze ontwikkeling van Varb sluit aan bij zijn ambitie. “Ondernemers in buitengroen zetten stappen binnen de digitalisering van hun bedrijf. Zo worden er steeds meer productfoto’s en prijzen gedeeld. Laat dit verder doorzetten! Hoe meer informatie er wordt gedeeld, hoe efficiënter en effectiever we kunnen handelen in de toekomst”, is de mening van Joost Stolker. 

 

Voor meer informatie: 
Varb
www.varb.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven