Nieuwe LED-speler op de markt: “Vooral onze aansturing is uniek”

Tholen – De ‘natte componenten’ in veel LED-armaturen houden niet van warmte. Dan drogen ze op. De toepassing van LED in de kas, momenteel volop in opkomst, is daarom een uitdaging, want als het ergens warm kan worden, dan is het daar wel.

Om deze reden krijgen telers regelmatig te maken met uitval van armaturen, zag Saled. De nieuwe speler op de agrarische LED-markt wil daar graag verandering in brengen. “In onze LED-armaturen zit geen driver en daardoor gaan onze armaturen veel langer mee”, vertelt Jeroen van Beek, verkoper voor o.a. de agrarische sector.

Onder andere, want Saled is pas recent de glastuinbouwmarkt in Nederland en België gaan betreden. Wel zijn ze al langer in veel andere sectoren actief. “Elf jaar terug zijn we begonnen met LED in de utiliteit. Twee jaar later kwam daar openbare verlichting bij. In beide markten hebben we al veel ervaring.”

Aansturing onderscheidend
Saled werkt samen met het Britse INDO Lighting. Dit bedrijf was al actief in de agrarische markt. Samen werd een innovatief element toegevoegd aan LED-armaturen: de in 2017 internationaal bekroonde en gepatenteerde Direct Drive technologie. Kort door de bocht komt het erop neer dat de meest slijtgevoelige componenten uit een armatuur worden weggelaten. Daardoor zijn er strengere, thermische ontwerpprincipes mogelijk én is de betrouwbaarheid en levensduur van het armatuur opgeschroefd.

“Onze technische specs zijn vrij uniek”, aldus Jeroen. “Uiteraard kunnen wij alle gevraagde lichtrecepten maken, maar het is echt de aansturing waarmee wij ons onderscheiden. De afwezigheid van de LED-driver zorgt naast de eerdergenoemde voordelen ook voor een meer robuust, gestroomlijnd en lichter armatuur met voldoende ruimte voor extra integraties.”

Europees
De eerste telers in Nederland en België maken inmiddels kennis met de armaturen. O.a. in tomaat en roos wordt ervaring opgedaan met de armaturen, volledig van Europese makelij. “Het is een bewuste keuze om INDO de armaturen te laten maken. De fabriek staat in Southampton. Daardoor hebben we veel controle over de kwaliteit en zijn we niet afhankelijk van productie in Azië”, legt Jeroen uit. “Daarnaast halen onze armaturen wel 100.000 branduren bij L90.” Saled geeft mede daarom ook tien jaar garantie op de volledige oplossing.

Saled verwacht de komende vijf jaar uit te groeien tot de top van Europa op het gebied van Ledverlichting. “We profiteren nu van de voorsprong die we hebben en zijn al met nieuwe stappen bezig. Elk jaar worden onze eigen technieken beter. En de reacties van telers zijn ook positief. Via Nederlandse en Belgische telers kunnen we op termijn ook internationaal gaan groeien.”

Voor meer informatie:
Saled
www.saled.nl

Jeroen van Beek
06 575 685 18
jeroen@saled.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven