Finn Hansen, Queen Genetics:

"Buitenconcept maakt van kalanchoë jaarrond gewas"

Tien jaar geleden introduceerde Queen Genetics haar buitenconcept voor kalanchoë en na een langzame start schoot de verkoop met 10-15% per jaar omhoog. "De populariteit van kalanchoë voor buiten ging wereldwijd omhoog en telers zijn fan van het product omdat ze er een jaarrond gewas van kunnen maken zonder iets aan te passen in hun productie," zegt Finn Hansen, teeltadviseur bij het Deense veredelingsbedrijf. Op dit moment bestaat het assortiment uit meest enkelkleurige rassen en de nieuwe, veelkleurige ElseFlowers.

Wereldwijde populariteit van buiten-kalanchoë
Volgens Hansen is de kalanchoë voor buiten tegenwoordig in veel landen populair. "In Scandinavië, Europa en in Noord Amerika zien we dat de plant veel buiten gebruikt wordt. Ook in Azië gaat dat goed omdat de plant goed tegen warm, vochtig klimaat kan. Elk jaar verhoogt de vraag met 10-15% voor zowel 21cm als 10,5cm in 4packs."

Voordelen voor de teler
De rassen voor buiten zijn op een paar na allemaal geselecteerd uit het assortiment voor binnen, wat betekent dat de buitenrassen geen aanpassing in het productieproces vereist. Daarnaast zorgt het voor jaarronde verkoop voor de teler. "Ze kunnen ze zelfs in de vakantieperiode en midden in de zomer verkopen," voegt hij toe. "Elke kalanchoë-teler kan de kleuren van zijn keuze toevoegen aan zijn assortiment."

Voordelen voor de consument
Ook voor consumenten lijkt de buiten-kalanchoë verschillende voordelen te hebben vergeleken met andere perkplanten. In de video hieronder noemt Finn Hansen verschillende voordelen; het hele seizoen bloei, van het midden van mei tot de eerste vorst; ze kunnen alle weertypes aan zoals sterke zon, regen, droogte, wind en schaduw; en geen onderhoud nodig, planten moeten alleen af en toe wat water hebben. 

 

Voor meer informatie:
Queen Genetics
E: youngplants@queen.dk
Knud Jepsen
Skanderborgvej 193
DK-8382 Hinnerup
www.queengenetics.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven