Valentijnverkoop Veiling Rhein-Maas goed ondanks lockdown en kou

De verkoopsituatie op de veilingklok was in de aanloop naar Valentijnsdag tot kalenderweek 5 naar tevredenheid. De veiling van indoor-producten, waaronder groene planten en arrangementen, verliep goed bij een bijna normaal prijsniveau. Door de lockdown was er in het potplantensegment minder vraag naar outdoor-producten, zoals primula's en bolgewassen, omdat veel van onze vakhandelsklanten door de landelijke sluitingen werden getroffen.

In het snijbloemensegment noteerde Veiling Rhein-Maas een omzetstijging als gevolg van een grote vraag in combinatie met een hoog prijsniveau. Voor onze klanten in Nederland, Noordrijn-Westfalen en België bleef het nog steeds mogelijk snijbloemen te verkopen en toonde de consument een grote vraag naar snijbloemen.

Valentijnsweek
Deze situatie veranderde aan het begin van de Valentijnsweek met het invallen van de winter en de daaruit voortvloeiende uitdagingen rond vervoer. De vraag naar snijbloemen bleef wel verrassend stabiel met prijzen die op een goed niveau bleven, terwijl de vraag van onze klanten naar potplanten gering was. Over het geheel genomen was de Valentijnsweek 2021 bij Veiling Rhein-Maas anders dan in voorgaande jaren als gevolg van de coronapandemie en de weersomstandigheden.

bron & foto: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven