Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl wil binnen een jaar 23 nieuwe winkels openen in België

Supermarktketen Lidl wil voor eind februari 2022 23 nieuwe winkels openen in België. Dat is goed voor 500 extra banen in ons land. Het gaat onder andere om 4 nieuwe supermarkten in onder andere Mechelen en Sint-Niklaas. In 9 andere steden, vooral in Wallonië en Brussel, vernieuwt Lidl de bestaande winkels. Ook de verhuis van 10 oudere winkels staat op de planning. 

In februari 2021 al 6 nieuwe winkels  
Op 10 februari openden de nieuwe winkels in Zottegem en Virton de deuren. Op 24 februari gaan de nieuwe winkels in Retie, Beaumont, Aubange en Tongeren open. Later in het jaar zal Lidl nog nieuwe supermarkten openen in Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Doornik, Bouffioulx, Morlanwez (afbraak en wederopbouw) en in Dilsen-Stokkem, Willebroek, Couvin, Jumet, Marcinelle (verhuis binnen dezelfde stad).

Dichtbij huis met verse producten van eigen bodem
Deze projecten maken deel uit van de uitbreidingsstrategie van Lidl om ruimere verkooppunten met meer licht te openen. Op die manier komt het assortiment van 1.900 producten beter tot hun recht. De supermarktketen merkt ook dat Belgen graag dichtbij huis willen kunnen winkelen, en speelt daar dan ook op in. Bovendien breidt de discounter zijn aanbod van verse producten van lokale aanbieders voortdurend uit. 

"Wij besteden extra aandacht aan lokale producten. De Belgische consument stelt dat op prijs. Zo komt de helft van onze groenten en fruit en 90% van ons vlees uit België. 100% van onze melk en eieren komt uit ons land", legt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl uit.

Bron: Lidl 

Publicatiedatum: