Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Havecon bouwt nieuwe kas LG Flowers

Momenteel is Havecon doende een nieuwe kas te bouwen voor LG Flowers. Dat is niet voor het eerst, de kweker en de bouwer gaan al een tijdje terug samen. In onderstaande een stukje geschiedenis over de samenwerking.

Opa en oma Lansbergen hebben de eerste zaden van deze kwekersfamilie geplant. Zij zijn begonnen met het kweken van groente en rond 1975 overgestapt naar de gerberateelt. Zoons Aad, Kees en Hein zijn ondertussen ook in het familiebedrijf gekomen en hebben de kwekerij flink laten groeien. Nu werkt de bovengenoemde derde generatie in het bedrijf. Nog altijd een familiebedrijf, dus. Het team is intussen wel een stuk groter gegroeid en zij werken hard om jaarlijks meer dan 75 miljoen gerbera's te kweken en verwerken. 

De geschiedenis met Havecon stamt uit 2007 toen de eerste kas met het destijds kersverse Havecon werd gerealiseerd. Het betrof een uitbreiding op een nieuwe locatie: aan de Vrederustlaan in Delfgauw.

LG Flowers en Havecon zijn derhalve toe aan hun tweede project samen. Men bouwt op dit moment een gloednieuwe uitbreiding van ruim 2 hectare, die zich schuin achter de hoofdlocatie aan de eerder genoemde Meloenstraat bevindt.

Havecon is blij dat ook deze vijfde nieuwbouw hen weer gegund is en gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de beoogde planning, in juni de eerste jonge Gerberaplanten in de kas, behaald gaat worden.

Klik hier voor meer informatie & beeldmateriaal van het project.

Publicatiedatum: