Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EnergieAkkoord lanceert film ‘Een glazen wereld, met een warm hart’

Het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland heeft twee korte films over de energietransitie gemaakt: ‘Een glazen wereld, met een warm hart’ en ‘Energie voor stad en kas’. Boodschap van films is dat de tuinbouw de energietransitie mogelijk maakt en kan versnellen. De films werden gelanceerd ter gelegenheid van het winnen door Ammerlaan TGI van de EZK Energy Award.

Onlangs werd het vernieuwde EnergieAkkoord van Greenport West-Holland getekend door ruim vijftig bedrijven, organisaties en overheden. Dit akkoord heeft betrekking op de periode 2021-2025 en heeft als doel onder meer een forse beperking van de CO2-emissie.  In het nieuwe akkoord wordt aangesloten bij de afspraken uit het Nationale Klimaatakkoord. Daarin staan afspraken over de reductie van CO2.

Voor het behalen van de doelen is het belangrijk dat de glastuinbouw en de bebouwde omgeving verbonden zijn, bijvoorbeeld middels regionale warmtenetten. Dat vraagt om onder meer investeringen van alle betrokken partners en om gezonde businesscases. Zo maken de tuinbouw en de bebouwde omgeving dus samen de energietransitie mogelijk.

Dat verhaal wil de tuinbouw graag vertellen aan de omgeving: zowel overheden als maatschappelijke organisaties en burgers. Daarom onderneemt het EnergieAkkoord verschillende communicatie-activiteiten. Zo werd een jaar geleden een boekje gelanceerd waarin laagdrempelig wordt uitgelegd hoe de tuinbouw zich inzet voor de energietransitie. Daaraan zijn nu dus korte films toegevoegd.

De film ‘Een glazen wereld, met een warm hart’ ziet u hieronder, de film ‘Energie voor stad en kas’ is het vervolg en gaat dieper in op onder meer geothermie en warmtenetten. Beide films werden voor het eerst getoond aan Leon en Menno Ammerlaan van Ammerlaan TGI uit Pijnacker, trotse winnaars van de EZK Energy Award 2020.

bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: