Partijen presenteren nieuw "corona-proof" plastic folie

Een wetenschappelijk samenwerkingsverband tussen de bedrijven Nanox, AplFilm, Braskem en de universiteiten UFSCar (Brazilië) en Jaume I in Castellón (Spanje) heeft een plastic folie gepresenteerd die volgens hen het potentieel heeft om 99,99% van het coronavirus in slechts 15 minuten te doden. Dit product, AlpFilm Protect PVC, is reeds in de handel verkrijgbaar.

De transparante PVC-film met zilveren microdeeltjes vormt de basis van de technologie die Nanox heeft gepatenteerd met de hulp van het Vinyl Application Engineering-team van AlpFilm en Braskem.

Silica is een halfgeleider die actief wordt in aanwezigheid van zilvermetaal om sterk oxiderende moleculen te produceren die in staat zijn 79,9% van het nieuwe coronavirus in 3 minuten te desactiveren en 99,99% in slechts 15 minuten.

Het product is reeds in de handel verkrijgbaar en wordt breed gebruikt voor het verpakken van levensmiddelen zoals groenten, fruit, vlees en vleeswaren. Nu kan het ook worden gebruikt voor de bescherming van oppervlakken.

Zoals gemeld op azom.com heeft de technologie die is ontwikkeld door Nanox, onder leiding van dr. Gustavo Simões, steun gekregen van het Innovatief Onderzoeksprogramma voor Kleine Bedrijven (PIPE) van de FAPESP, en de wetenschappelijke begeleiding van professor Elson Longo van het Centrum voor de Ontwikkeling van Functionele Materialen (CDMF) van de Federale Universiteit van São Carlos en professor Juan Andrés Bort, hoofd van het Laboratorium voor Theoretische en Computationele Chemie van de Jaume I Universiteit van Castellón.

Foto: AlpFilm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven